Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grote verscheidenheid aan vroege aardappelen uit Italië en Cyprus

Duitse aardappelmarkt week 16

Het assortiment aan vroege aardappelen breidt zich uit. De verscheidenheid van het aanbod werd vooral door kleine hoeveelheden van diverse rassen uit Italiƫ en Cyprus uitgebreid. Bovendien nam de omvang van de totale import toe. De verkoopcijfers van de verse aanleveringen uit het Middellandse Zeegebied gingen zoals gebruikelijk door een toegenomen aspergeconsumptie ook omhoog. Wanneer de vraag en het aanbod met elkaar in evenwicht waren veranderden de prijzen niet wezenlijk.

De belangstelling was soms dermate gestegen dat de handelaren lichte prijsverhogingen door konden voeren. Op sommige plaatsen stokte de verkoop echter. Prijsverlagingen, met name bij Galatiner Sieglinde uit Italiƫ, moesten dan de verkoop bespoedigen.

Het aanbod aan opslagaardappelen uit Duitsland nam geleidelijk aan af. Naar de kwalitatief meest overtuigende offertes was continue voldoende behoefte. Daarom bleven de prijzen hiervan over het algemeen constant op een iets gemodificeerd niveau. Soms konden de prijzen dankzij de tevredenstellende afzetmogelijkheden zelfs marginaal verhoogd worden. Men hoefde de prijzen slechts zelden te verlagen.


Foto: BLE, gemiddelde prijzen van vroege aardappelen uit Cyprus week 16/16

Bron: BLE
Publicatiedatum: