Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sterke resultaten voor Edeka in 2015 | Amazon UK benoemt ex-baas Asda

Online bezorgdienst tot in koelkast

Canada: Loblaw wil aandelen terugkopen
Loblaw heeft aangegeven dat de Toronto Stock Exchange heeft ingestemd met het plan van Loblaw om aandelen terug te kopen. Het bedrijf wil misschien wel zoveel als CA$1,2 miljard (€840 miljoen) aan aandelen terug in handen krijgen.. (andnowuknow.com)

Zweden: Eerste bezorgdienst die direct aan koelkast levert

De Zweedse supermarktketen ICA werkt samen met Postnord en het bedrijf Glue, dat is gespecialiseerd in digitale sloten. Op deze manier zal ICA als eerste supermarkt ter wereld boodschappen af kunnen leveren bij de koelkasten van consumenten thuis, zonder dat de bewoners zelf aanwezig zijn. (igd.com)

Sterk eerste kwartaal voor Walmex 
Walmex had in het eerste kwartaal van 2016 een netto omzetstijging van 13,2%. De bruto winst steeg met 24,6%. De omzet in Mexico was gestegen met 10,3% terwijl die van Centraal-Amerika steeg met 7,5%. De valuta van beide regio's bleef hierbij gelijk. (igd.com)

Amazon UK benoemt ex-baas Asda
Online retailer Amazon heeft onlangs Doug Gurr benoemd als nieuwe manager van de Britse tak van het bedrijf. Eerder vervulde Gurr dezelfde rol in China. Doug Gurr zal laat in mei Christopher North opvolgen. Voorheen is Doug Gurr directeur geweest bij Asda. (Reuters)

Zweden: Axfood komt met online supermarkt 
In deze lente zal Axfood beginnen met e-commerce in Stockholm en Gothenburg. De keten zal thuisbezorging en een click & collect-service aanbieden, aldus igd.com.

Zweden: Coop Sverige slaat brug tussen offline en online boodschappen doen.

Coop Sverige gaat samenwerken met Gastrofy om online boodschappen doen te combineren met Gastrofy's recepten-service. Hierdoor kunnen consumenten ingrediënten voor meer dan 6.000 recepten online aanschaffen en hun bestelling aanpassen aan het aantal mensen voor die het recept is bestemd. (igd.com)

Duitsland: Sterke resultaten voor Edeka in 2015

De Duitse supermarktketen Edeka had een omzetstijging van 2,7% tot €48,4 miljard. De goede resultaten werden bereikt door de onafhankelijke retailers van Edeka, die samen goed waren voor een omzet van €24,2 miljard, oftewel 3,7% meer dan in 2014. In totaal werden in 2015 165 nieuwe Edeka-vestigingen geopend. Het bedrijf is van plan om in 2016 ongeveer €1,7 miljard uit te geven aan investeringen. (igd.com)

Rusland: Netto winststijging van 23% in eerste kwartaal X5 
Rusland's tweede grootste supermarktketen X5 Retail Group heeft aangegeven dat er in het eerste kwartaal sprake was van een like-for-like netto winststijging van 23% tot 5,1 miljard roebels (€69,4 miljoen). De bruto winst schoot omhoog met 25,6% tot 16,5 miljard roebel (€224,4 miljoen), terwijl het winstmarge jaar op jaar afnam van 7,2 tot 7,1%. (Reuters)

Duitsland: Omzet Netto omhoog met 2,8%

Edeka's discount format Netto had sterke omzetstijging van 2,8% tot €12,4 miljard. Hiermee verstevigt het merk zijn positie op de sterk concurrerende Duitse discountsector. Netto heeft 134 nieuwe winkels in 2015 geopend en heeft veel geïnvesteerd in het verbeteren van de kwaliteit van zijn vestigingen. (igd.com)

Dairy Farm actief in Cambodja
Dairy Farm heeft door middel van zijn Maleisische dochteronderneming zijn eerste winkel geopend in Cambodja. In de hoofdstad is er nu een Giant-hypermarkt geopend. Deze opening kenmerkt het begin van de uitbreidingsplannen van Dairy Farm in dit land. (igd.com)

VS: Online supermarkt Relay Foods verlaagt lidmaatschapskosten

De in Virginia gevestigde online retailer Relay Foods heeft onlangs aangegeven dat het bedrijf zijn lidmaatschapskosten voor thuisbezorging heeft verlaagd. Dit bedrag is verlaagd met 36% tot $19 (€16,73). Ook wordt in alle markten van Relay Foods het distributieschema uitgebreid. (supermarketnews.com)

Singapore: Winststijging van 16,8% in eerste kwartaal Sheng Siong
In het eerste kwartaal van 2016 van de Sheng Siong Group was sprake van aan jaar op jaar omzetstijging van 5,1% S$208,5 miljoen (€136,5 miljoen). De netto winst steeg met 16,8% tot S$16,4 miljoen (€10,7 miljoen), De omzet werd gestimuleerd door het vergroten van het winkelnetwerk. (sbr.com.sg)
 
Taiwan: Pxmart wil meer aanwezigheid in stadscentra
Het Taiwanese retailbedrijf Chuan Lian Enterprise, dat de keten Pxmart beheert, wil meer vestigingen opzetten in stadscentra. Het bedrijf wil met 20% groeien tot 1.000 vestigingen aan het eind van 2017. Chuan Lian wordt geleid door Hsu Chung-jen, die gezien wordt als degene die het buurtwinkelformat naar Taiwan heeft gebracht. Nu wil hij de supermarktsector met Pxmart opnieuw op zijn kop zetten door middel van zijn eigen ervaring en trends uit Japan. 
Klik hier om verder te lezen op asia.nikkei.com.

LuLu gaat hypermarkt openen in Abu Dhabi

Lulu Hypermarket heeft een overeenkomst getekend voor een winkel met een oppervlak van meer dan 9.000 vierkante meter. De winkel wordt geopend in The Mall bij het World Trade Center van Abu Dhabi. (arabianbusiness.com)

Argos and Sainsbury's moeten wachten op toestemming
Sainsbury's en Argos-eigenaar Home Retail moeten wachten op toestemming van de Britse mededingingsautoriteit. Een maand geleden stemde Home Retail in met de overname door Sainsbury's. Naar verwachting zal het tot op zijn vroegst augustus duren voor de mededingingsautoriteit zijn oordeel geeft. (irishtimes.com)

Zuid-Afrika: sterkste omzet voor Pick n Pay sinds 2010
De Zuid-Afrikaanse keten Pick n Pay had in zijn fiscaal jaar een winststijging van 26,4%. Dit kwam mede door een hervormingsplan waarmee kosten werden verminderd en geprobeerd werd het marktaandeel te vergroten. De omzet steeg met 8,2%. Dat was meer dan de 6,1% van vorig jaar en geldt daarbij als de sterkste groei sinds 2010. De bruto-omzetgroei was echter lager dan de netto-omzetgroei, wat een teken is dat veel van de winst afkomstig is van de verminderde kosten. (Reuters)

Problemen voor 7-Eleven's investeringsbedrijf
Klik hier om het artikel te lezen.

Publicatiedatum: