Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duitsland: marktoverzicht

Meer Duitse bloemkool beschikbaar

Bloemkool
De Italiaanse en Franse offertes beheersten de markt met een vrijwel even groot aanbod. De beschikbaarheid van Duitse bloemkool nam langzaam aan toe. De kwaliteit hiervan was merkbaar verbeterd, zodat ze inmiddels serieuze concurrentie voor de import vormen.

In z'n geheel genomen bleef het aanbod te overzien, al was het wel stijgende. In de hoogste prijscategorieƫn werden de prijzen zo nu en dan verlaagd. Bij de Italiaanse partijen tendeerden de prijzen afhankelijk van het aanbod regelmatig omhoog. Belgische en Spaanse toevoer was slechts zo nu en dan op voorraad.


Foto: BLE, gemiddelde prijzen van bloemkool

Sla
IJsbergsla stamde in week 16 enkel uit Spaanse teelt. Het aanbod was iets toegenomen. Bovendien liet de kwaliteit soms te wensen over. Daarom vertoonden de prijzen aanvankelijk een neerwaartse tendens.

Komkommers
Spanje verdween bij de handel in komkommers van het toneel. De leveringen uit Duitsland, Nederland en Belgiƫ namen daarentegen toe.

Tomaten
De omvang van het aanbod uit de Middellandse Zeeregio nam zichtbaar af. Tegelijkertijd daalden echter ook de prijzen.

Paprika's
De beschikbaarheid van Nederlandse, Belgische en Duitse partijen nam iets toe. Het aantal ladingen uit Spanje nam succesvol af.

Asperges
De toevoer van witte en paarse asperges uit Duitsland werd over het algemeen uitgebreid. Daarop ontwikkelden de prijzen zich bij een tegelijkertijd afgenomen vraag meestal teruglopend.

Uien
Bij consumptieuien domineerde Nieuw-Zeeland continue de handel. De vraag naar uien van overzee steeg waardoor de behoefte aan Europese toevoer afnam.

Appelen
De import vanuit overzee nam toe. De belangstelling voor de partijen vanuit het Zuidelijk Halfrond was echter niet bijzonder groot aangezien de focus merkbaar op het voordeligere Europese assortiment lag.

Peren
Zuid-Afrika domineerde de handel. In z'n geheel genomen was het aanbod voldoende om de continue maar ronduit zwakke vraag te dekken, zodat de prijzen niet wezenlijk veranderden.

Druiven
Zuid-Afrikaanse partijen domineerden de handel. Aan de constante vraag kon probleemloos worden voldaan. Wat betreft de prijzen waren er geen grote bewegingen zichtbaar.

Aardbeien
Spaanse en Italiaanse aardbeien domineerden de handel hoewel hun presentie op de markt iets was afgenomen. In plaats daarvan was het aanbod aan Duitse en Nederlandse partijen op de markt iets groter geworden.

Kiwi's
Italiaanse leveringen domineerden de handel, gevolgd door de goedkopere Griekse en de hoogwaardigere Franse kiwi's. De beschikbaarheid nam weliswaar af, maar was goed in overeenstemming met de continue vraag.

Sinaasappelen
Een constant dalende toevoer evenals een succesvol afnemende belangstelling kenmerkten week 16. Het seizoenseinde komt nu onvermijdelijk dichterbij.

Citroenen
Spanje domineerde de handel met Primofiori terwijl er nog steeds Verna-citroenen verwacht werden. De iets verminderde beschikbaarheid had in sommige plaatsen direct uitwerkingen op de prijzen.

Bananen
Alles bij elkaar viel de belangstelling erg bescheiden uit. Bij een aanbod dat was afgestemd op de afzetmogelijkheden, veranderden de prijzen nauwelijks.

Bron: BLE
Publicatiedatum: