Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorverpakte AGF 2 keer zo duur

De Britse krant, The Sun, deed onderzoek naar de prijsverschillen tussen voorverpakte en losse AGF. Hieruit bleek dat sommige groenten voorverpakt tweemaal zo duur zijn als wanneer deze los verkocht worden.

Uit onderzoek bij vier retailers, Sainsbury, Tesco, Asda en Waitrose, blijkt dat de prijsverschillen tussen verpakte en losse producten nogal uiteenlopen. 

Bij Sainsbury zijn courgettes 50% duurder wanneer zij verpakt verkocht worden. Bij Waitrose zijn losse uien de helft minder duur dan een zak van 485 gram. 

Los verkochte zoete aardappelen blijken bij Tesco 90% goedkoper te zijn dan een verpakking van 725 gram. Verpakte uien kosten bij Asda 33% meer dan losse uien en de prijzen van voorverpakte trostomaten, champignons en zoete aardappelen liggen er ook 25% hoger.

Voor een aantal producten geldt echter het tegenovergestelde. Bij retailer Sainsbury zijn verpakte pruimen per kilo maar half zo duur als een kilo losse pruimen. 

Losse frietaardappelen zijn bij Asda 33% duurder maar verpakte pastinaken zijn er 20% voordeliger.

Bij Sainsbury, Tesco en Waitrose zijn de prijzen van losse en verpakte wortelen gelijk, maar 33% goedkoper dan verpakte wortelen bij retailer Asda.
Publicatiedatum: