Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Turkse asperges naar Nederland

Nomad Gida Tarim teelt bijna 500 hectare asperges in de streek Saricakaya/ Eskisehir's. Het bedrijf heeft nu haar eerste product naar Nederland verzonden. Het bedrijf teelt volgens GlobalGAP-normen en zal dit seizoen blijven leveren aan de binnenlandse markt en Europa.

Murat Senbuz, een medewerker van Nomad Gida Tarim, verstrekte enige informatie over de eerste export. Hij legt uit dat de beslissing om asperges te produceren in Saricakaya is genomen na onderzoek in de streek in 2010 om de levensvatbaarheid van de aspergeteelt te beoordelen". Saricakaya heeft een gunstig klimaat en de bodem is geschikt voor de teelt.'' Het gebied staat bekend om zijn gevarieerde groenten- en fruitteelt.

Nomad Tarim werd in hun eerste export ondersteund door Prof. Dr. Emine Nur Gunay namens Eskisehir en Saricakaya door de burgemeester, Faruk Guler. De asperge-export is een aangename ontwikkeling voor de gemeente. Burgemeester Guler legt uit dat de export van een vrachtwagen asperges naar Nederland erkenning geeft aan de goede landbouwpraktijken van de regio en een belangrijke bron voor buitenlandse valuta is.
Publicatiedatum: