Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
César Morocho van Frutas Piuranas:

"De mangomarkt wordt steeds veeleisender"

Het Peruaanse mangoseizoen eindigde eind maart met bijna hetzelfde volume als vorig seizoen ondanks het feit dat El Niño negatief van invloed was op de productie en kwaliteit. César Morocho van Frutas Piuranas: "De kwaliteit is minder, maar gelukkig is het fruit niet getroffen door anthracnose: een schimmel die ontstaat in natte omstandigheden tijdens het transport. Onze preventieve maatregelen hebben blijkbaar geholpen."



De sleutel tot exportgroei is de continue monitoring van de vraag. De markten worden steeds veeleisender en de kwaliteit van het fruit is een van de belangrijkste factoren die de aankoopbeslissing beïnvloeden. Ook is het trendy om mango's als kant-en-klaar te promoten. Aangezien mango een climacterische vrucht is, wordt de marketing voor kant-en-klare mango's steeds veeleisender.

"Als we het fruit met een lage Brix en interne kleur onder 1,5 oogsten, zullen onze klanten weglopen, omdat de mango's niet zo rijp zijn als zouden moeten zijn. Wij, als exporteurs van Peruaanse mango's, zijn niet alleen verantwoordelijk voor ons merk, maar ook voor de reputatie van de nationale productie. Als een consument een Peruaanse mango koopt, kijkt hij of zij niet alleen naar het merk, maar ook naar de oorsprong", benadrukt de vertegenwoordiger van Frutas Piuranas.



Peru exporteert vooral naar de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Europa en sinds kort naar Japan en Korea. "Terwijl de export niet direct afhankelijk is van de regering speelt dit een belangrijke rol in de promotie en het openen van nieuwe markten. Vorig jaar exporteerde Peru meer dan 110.000 ton mango's en we hopen dit cijfer geleidelijk te verhogen", concludeert Morocho.

Voor meer informatie:
Cesar Morocho
Frutas Piuranas
T: +51 969906788
E: cmorocho@frutaspiuranas.com.pe
www.frutaspiuranas.com.pe
Publicatiedatum: