Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vlaamse appelexport naar India +330% in 2015

Grootste Vlaamse economische zending ooit in India

Vlaams minister-president Geert Bourgeois leidt deze week een Vlaamse economische zending naar India. Het is de grootste ooit: maar liefst 84 deelnemers zullen in achtereenvolgens Pune, Mumbai en Bangalore commerciële opportuniteiten onderzoeken. In totaal zijn 55 Vlaamse bedrijven en sectorfederaties ingeschreven. Flanders Investment & Trade organiseert de missie. De missie duurt tot 28 april.


Tweet van Geert Bourgeois: Bezoek @VLAM_be beursstand FreshProduceIndia:Vlaamse appels veroveren Indische markt (+330% in 2015) #Flanders2India

Tweede belangrijkste niet EU-klant
India is de 7e handelspartner van Vlaanderen. Na de VS is India de tweede belangrijkste niet-Europese klant en de belangrijkste markt in Azië (voor China). Binnen de EU is België de derde belangrijkste handelspartner van India (na Duitsland en het VK). In 2015 bedroeg de Vlaamse export naar India 7,6 miljard euro. Vlaanderen is goed voor 97% van de Belgische export naar India. Daarbij blijven diamanten met 80% de drijvende kracht. Maar ook andere producten vinden in toenemende mate hun weg naar India zoals fruit (+ 330% in 2015), machines (+18%) en kunststoffen (+16%).

Bron: Flanders Investment and Trade
Publicatiedatum: