Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Murcia oogst deze week 6.000 ton aan steenfruit

Spanje: Abrikozenproductie met 25% tot 30% omlaag

Er is sprake van goede temperaturen in de velden van Murcia. Hierdoor krijgt het gewas goede Brixwaardes. Apoexpa meldt dat Murcia nu ongeveer 6.000 ton aan steenfruit kan leveren aan de markt. De grote supermarktketens vragen hier nu al om. De organisatie raamt de volumes op 3.000 ton aan nectarines, 1.500 ton aan perziken, 1.000 ton aan abrikozen en 500 ton aan Paraguayo-perziken.

Abrikozenproductie omlaag met 25% tot 30%
Murcia's abrikozenproductie zal volgens telers en exporteurs jaar op jaar met 25% tot 30% afnemen wegens de hoge temperaturen die in deze winter werden waargenomen tijdens de late bloeiperiode. In andere regio's als Extremadura kan er zelfs sprake zijn van 50% minder volume. Het probleem is dat abrikozenbomen veel uur aan kou in de winter hebben om het fruit te laten ontwikkelen, waar in dit seizoen geen sprake van is geweest.

De abrikozenoogst is onlangs begonnen aan de kust van Huelva en komt net op gang in Murcia en Sevilla.

Lage prijzen
De volumes aan steenfruit die momenteel beschikbaar zijn, zijn op dit moment nog vrij laag. Het seizoen begon dit jaar 7 tot 10 dagen eerder, afhankelijk van het teeltgebied. "Het fruit komt wat betreft het weer onder slechte omstandigheden aan op de exportbestemmingen. Het is voornamelijk regenachtig en koud en dat is niet bevorderlijk voor de consumptie, zegt Santiago Vázquez van het in Murcia gevestigde Vega de Cieza.

"Hoewel de abrikozenprijzen redelijk goed zijn, zijn die van perziken en nectarines niet zo hoog als dat ze normaal zouden zijn met zo'n laag aanbod. Als het warmer wordt, zal het tekort aan fruit wegens de vorst in februari waarschijnlijk wel duidelijker worden."

Publicatiedatum: