Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge prijs voor Zuid-Afrikaanse citroenen in Midden-Oosten

Tot nu toe heeft Zuid-Afrika dit seizoen citroenen, enkele vroege navelsinaasappelen, grapefruits en easy-peelers naar het Midden-Oosten verscheept. Het volume citroenen is tot nog toe groter dan vorig seizoen. De export ging ook eerder van start dan in 2015 en door hun inkopen hebben exporteurs de prijzen flink opgedreven.

De hoge prijzen zijn niet duurzaam. Exporteurs zullen uiteindelijk niet in staat zijn de telers te betalen wat ze hebben beloofd. Maar de beweging van het fruit op de markt is goed. Hoewel er regen viel in een aantal teeltgebieden waar men zich eerder nog zich zorgen maakte om de maten door de hete, droge omstandigheden, zullen er nog steeds grote hoeveelheden klein fruit op de markt te vinden zijn. Dat komt goed uit aangezien Europa dit jaar op zoek is naar meer klein fruit.

Klasse-1-citroenen worden momenteel verkocht voor 15,92 euro per 15 kilo en zowel navels als clementines hebben een prijskaartje van 9,29 euro voor een doos van 10 kilo. Voor het Midden-Oosten zijn er veel grapefruits met maat 50/55, maar op andere markten kan misschien sprake zijn van een aanbodtekort. Het is nog niet duidelijk wat de daadwerkelijke maten zullen zijn. Andere markten waar Zuid-Afrika (wegens goede prijzen) afzet, zijn de EU, Japan en het Verre Oosten.
Publicatiedatum: