Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kees Schouten, Aardappelhandel Altena:

"Niet al te veel Malta's, maar aanvoer gaat vlot weg"

Tholen - Ruim een maand heeft Aardappelhandel Altena uit Wijk en Aalburg nu aanvoer van de vroege aardappelen van Malta. De droogte heeft grote gevolgen gehad voor de oogst. "De aanvoer is niet helemaal geweldig, maar het volume dat binnenkomt gaat vlot weg", vertelt Kees Schouten.



"Het ras Santé is al bijna op en wij zitten nu hoofdzakelijk in de Alpha's. De kwaliteit van deze aardappelen is heel mooi. Daarom hoop ik dat er wat meer komen. Anders gaf de nieuwe oogst in Nederland nog weleens wat druk op de markt, maar door het koude weer is daar nu geen sprake van. Daarnaast is de aanvoer uit veel zuidelijke landen een stuk minder", vervolgt de aardappelhandelaar.




Hij verwacht ook niet dat de prijzen van de Malta-aardappelen snel weg zullen zakken. "Daar krijgen ze ook de kans niet voor, want voor je het weet, zijn ze op. Voor aardappelen van Malta heb je altijd klanten, met name de Alpha's zijn in Nederland erg gewild", vertelt Kees. Altena verkoopt de Maltezer aardappelen hoofdzakelijk aan (aardappel)groothandelaren en supermarktketens.



Voor meer informatie:
Aardappelgroothandel Altena B.V.
Oude Kerkstraat 23
4261 BL Wijk en Aalburg
Tel: +31(0) 416 691241
Fax: +31(0) 416 692822
info@altena-bv.nl
www.altena-bv.nl