Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India: Nafed legt buffervoorraad uien aan

Op woensdag 20 april begon de National Agricultural Co-operative Marketing Federation of India Ltd (Nafed) in opdracht van de overheid met de aanschaf van uien op de Lasalgaon APMC onder het prijsstabiliteitsfonds (PSF). Dit leidde tot een stijging van de groothandelsprijzen met 7%.

Deze stap is onderdeel van Nafeds beleid om een ​​buffervoorraad te creëren, gezien de mogelijke uienschaarste van augustus t/m oktober. Vorig jaar zorgde Nafed slechts voor een buffervoorraad van 2.500 ton uien door een gebrek aan bewaringscapaciteit. Dit jaar is het agentschap van plan om ongeveer 5.000 ton aan te schaffen. 

De uienprijzen stegen tot een absolute hoogte van 76 euro per 100 kg op 22 augustus 2015 als gevolg van schaarste. De overheid moest ondanks de buffervoorraad van ongeveer 12.000 ton uien importeren om aan de vraag te voldoen. Dit jaar heeft de Indiase overheid een budget beschikbaar van 120 miljoen euro, hoofdzakelijk voor de aanleg van de buffervoorraad.

Bron: timesofindia.indiatimes.com
Publicatiedatum: