Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Senegal nog steeds belangrijkste speler op de markt

Almeria oogst eerste Piel de Sapo-meloenen

Almeria begon ongeveer twee weken geleden met de verkoop van Galia-meloenen en zal deze week beginnen met de oogst van de eerste Piel de Sapo-meloenen. De volumes zijn nog niet significant en de meeste grote handelaren zullen pas in de eerste week van mei starten met opslag en afzet.

De meeste Piel de Sapo-meloenen op de Spaanse markt en in de rest van Europa komen uit Senegal en de kwaliteit is "zeer bevredigend, zowel in termen van smaak als uiterlijk," zegt de voorzitter van El Melonero, Antonio Agudo. "We zijn erg blij met de import uit Senegal." Volgens de producent en importeur zijn de Afrikaanse meloenprijzen nog steeds iets hoger dan vorig jaar, mede als gevolg van een aanbodtekort. "De lagere productie in Brazilië in de afgelopen weken als gevolg van hevige regenval beperkt het aanbod en beïnvloedt de kwaliteit van het fruit. Brazilië verscheept minder meloenen in de periode dat zij overlappen met Senegal."

Antonio Agudo is ervan overtuigd dat er een vlotte en gemakkelijke overgang van de Senegalese naar de Spaanse productie zal zijn. "Senegal zal zijn seizoen eindigen tegen de tijd dat Almeria al genoeg meloenen op de markt kan brengen," legt hij uit. Het Spaanse areaal is dit jaar gedaald, maar de vraag naar Piel de Sapo-meloenen buiten Spanje lijkt seizoen na seizoen gestaag te groeien. De marktomstandigheden zijn dus positief, hoewel het nog valt te bezien hoe de weersomstandigheden zich zullen ontwikkelen.
Publicatiedatum: