Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Argentinië: Regen niet van invloed op avocadoproductie

Hoewel de regenval van de laatste maanden voor problemen zorgden in het centrale gebied van Argentinië, bleef de schade aan de avocadoproductie en -oogst beperkt. Voor het gehele Argentijnse teeltgebied geldt echter nog steeds een waarschuwing. "Het gebied van Tucuman, de belangrijkste producerende provincie van avocado's, is niet in gevaar, maar we blijven alert. Normaal gesproken regent het van april tot juli voortdurend, maar niemand weet wat er zal gebeuren als gevolg van de klimaatverandering," verklaart Leonela Gonzalez, een vertegenwoordiger van Ghayal SA.



De regio Tucuman is goed voor 70% van de totale nationale avocadoproductie. De Hass-avocado is nog steeds het meest geëxporteerde ras, maar de productie en marketing van andere rassen, zoals de Lula en Torres, is de afgelopen jaren toegenomen.



"De internationale markten hebben een duidelijke voorkeur voor de Hass, maar ze willen graag exotische rassen, zoals onze Torres, kunnen leveren. Op dit moment wordt de Torres voornamelijk geëxporteerd naar het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De avocado is van groot formaat met een kleine pit, zeer goede pulp en resistent tegen lange reizen," concludeert de woordvoerster van Guayal SA.

Voor meer informatie:
Leonela González / Horacio Frías
Guayal SA
T: + 54 381 4 910032 
Publicatiedatum: