Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Amazon Prime Now breidt uit | Spaanse Gadisa breekt omzet €1 miljard

Asda verkleint assortiment

Asda verkleint assortiment
Het huismerk Chosen by You verdwijnt misschien uit de schappen van Asda. De winkelketen is het assortiment van zijn huismerken aan het herzien. . In de afgelopen weken zijn een aantal producten van de Chosen by You-lijn vervangen met producten die als merk simpelweg Asda hebben. Dit is vooral goed te zien bij het AGF-aanbod. (igd.com)

VS: Whole Foods opent eerste 365-vestiging 
365 by Whole Foods Market opent zijn eerste vestiging op 25 mei in Los Angeles. Het assortiment bevat producten van het 365 Everyday Value-huismerk naast een aantal lokale producten en merkproducten. (rebusinessonline.com) 

Giant Cambodia geopend in Phnom Penh
Giant Cambodia heeft zijn eerste vestiging geopend in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh, De opening is onderdeel van een plan voor uitbreiding het moederbedrijf Dairy Farm International, dat in heel Azië actief is. Dairy Farm heeft ook aan aandeel van 70% in het bedrijf Lucky Private, dat de Lucky-supermarktketen beheert. (insideretail.asia)

VK: Amazon Prime Now breidt uit
Amazon heeft zijn Prime Now-dienst uitgebreid naar delen van West Yorkshire. Nu zijn ook klanten in Leeds, Bradford, Wakefield en Huddersfield in staat om binnen een uur hun boodschappen geleverd te krijgen. Ook is het assortiment van Amazon Prime uitgebreid met AGF. (igd.com)

Singapore: FairPrice vermindert verspilling met 40%
De supermarktketen FairPrice had in het afgelopen jaar 1.300 ton aan voedselverspilling. Dat is 41% minder dan de 2.200 ton in 2014. De meeste verspilling betrof exotisch fruit, groenten en verse vis. Er werd 210.000 kilo aan verspilling van AGF bespaard, door middel van het Great Taste Less Waste-programma. In dit programma wordt beschadigd AGF opnieuw verpakt en tegen lagere prijzen verkocht, zodat verspilling kan worden tegengegaan. (news.asiaone.com)

Lotte Mart opent 60 vestigingen in Vietnam
Lotte Mart is erop gebrand om met 2020 60 winkels in Vietnam in bedrijf te hebben. Binnenkort wordt de twaalfde vestiging van het Zuid-Koreaanse bedrijf in Vietnam geopend.

VS: Golub breidt vestigingen Market 32 uit
Golub Corp. heeft plannen bekend gemaakt om nieuwe vestigingen te openen van zijn Market 32-keten. Ook wil het bedrijf bestaande locaties van zijn Price Chopper-keten renoveren tot Market 32-winkels. In New York zijn op deze manier vier vestigingen heropend als Market 32-vestiging. (supermarketnews.com)

Latijns-Amerika: belangrijkste ontwikkelingen in de supermarktsector in het eerste kwartaal.
Klik hier om het artikel te lezen.

Spanje: Gadisa behaalt voor het eerst omzet van €1 miljard
De Spaanse groothandelaar Gadisa heeft in 2015 voor het eerst een omzet behaald van meer dan €1 miljard. De omzet was like for like gestegen met 4,2% tot €1.037 miljoen, aldus GranConsumo.tv. (esmmagazine.com)

X5 meldt omzetgroei in eerste kwartaal 2016
De Russische retailer X5 heeft een netto omzetgroei van jaar op jaar 26,7% in het eerste kwartaal van 2016. De reden voor dit resultaat zijn een bijdrage van 18,9% aan de omzetgroei door een stijging van 31% aan verkoopruimtes. (esmmagazine.com)

Spanje: Caprabo streeft naar 100 vestigingen
De supermarktketen Caprabo wil zijn netwerk van franchisevestigingen met 2018 in Spanje hebben uitgebreid van 42 naar 100. Vorig jaar opende het bedrijf 11 franchisewinkels in de regio's Catalonië en Andorra. Daarmee kwam het totaal op het huidige aantal van 42. De belangrijkste focus van de keten blijft liggen op Catalonië, maar Caprabo hoopt ook zich te profileren in regio's waar de keten nu nog geen vestigingen heeft. (esmmagazine.com)

VS: Weis plant record-investering
Weis Markets is van plan om zijn investeringen met 33% te vergroten. Dat betekent dat er dit jaar sprake gaat zijn van een recordbedrag van $140 miljoen (€124,3 miljoen), aldus CEO Jonathan H. Weis. De investering wordt onder andere gebruikt voor drie nieuwe winkels, 20 renoveringen en drie Gas N' Go-pompstations. (supermarketnews.com)

Vietnam: Lotte ziet af van bod op Big C 
Volgens Reuters is het Zuid-Koreaanse bedrijf Lotte niet meer geïnteresseerd in de overname van Big C Vietnam. De prijs voor overname van de Big C-keten staat op $1 miljard (€890 miljoen). Een woordvoerder van Lotte weigerde commentaar. Ook is er nog geen informatie beschikbaar van de Casino Group, die nu nog eigenaar is van Big C Vietnam.

Publicatiedatum: