Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patrick de Roeck:

"We verkopen zo'n 3 miljoen kilo Sucre-watermeloenen per jaar"

Tholen - De Roeck en Zonen werkt al 15 jaar met Sucre en is de exclusieve invoerder voor België van fruit onder dit merk. Sinds enkele weken zijn de watermeloenen weer in het gamma. Volgens Patrick de Roeck is de naam Sucre niet voor niets gekozen door de aflader. "Als je de meloen eenmaal hebt geproefd, begrijp je waarom."



Kers op de taart
De watermeloenen komen van de aflader Sala Hermanos. Patrick geeft aan dat de kwaliteit voor deze meloenen subliem moet zijn om onder het merk te vallen. "Het gaat om 'primer corte', dat wil zeggen dat de plukkers één keer over een veld meloenen lopen en enkel kiest wat het beste is. De rest is voor de volgende klant. Sucre is dus de kers op de taart." Er vallen geen andere meloenen onder het merk. "De watermeloen is ook meteen de moeilijkste variëteit om een perfect product aan te bieden. Als je een meloen van 4/5 kilo koopt, moet deze super zijn." Op dit moment liggen de prijzen hoog. "We zitten nu tussen de 1,20 en 1,30 per kilo en dit betekent toch snel een watermeloen van 8 tot 9 euro per stuk in de kleinhandel."



De Roeck biedt de watermeloenen van Sucre van eind mei tot eind augustus. "Op jaarbasis ontvangen en verkopen we zo'n 3 miljoen kilo Sucre-meloenen. Natuurlijk hopen we ook dit seizoen weer veel te verkopen. Het is afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het warm weer is, verloopt de verkoop altijd goed."

Voor meer informatie:
Patrick de Roeck
Nv E De Roeck en Zonen
Werkhuizenkaai 112-154
Mag 50-52
1000 Brussel
+ 32 - 2242 6220