Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Denemarken: Dagrofa boert goed | Zweden: Axfood omzetgroei 8,7%

Frankrijk: Amazon wint marktaandeel

Frankrijk: Amazon boekt vooruitgang in online supermarktsector
Amazon.fr heeft op dit moment in zijn online supermarkt 100.000 productlijnen. Bij de lancering van het bedrijf was dit aantal nog 30.000. Volgens een woordvoerder van het bedrijf is men tevreden met de vooruitgang die tot nu toe geboekt is en ontwikkelt de site zich steeds sneller.

Australië: Omzet Coles neemt toe in derde kwartaal
De supermarktketen Coles heeft in zijn derde kwartaal een omzet behaald van AU$7,5 mld (€5,2 mld). De omzet van voedingsmiddelen steeg in dit kwartaal like-for-like met 5,9%. Dit staat in sterk contrast met concurrent Woolworths, dat in februari melding maakte van een daling in omzet over de afgelopen zes maanden van 0,8%. (dailymail.co.uk)

VS: BJ's lanceert afhaalservice voor alle vestigingen
BJ's Wholesale Club gaat een online service implementeren onder de naam "pick up and pay". De afhaalservice is bij alle 231 vestigingen beschikbaar. Volgens een woordvoerder biedt de nieuwe dienstverlening alle gemak van online bestellen, zonder dat er gewacht hoeft te worden op de levering van de bestelling. (supermarketnews.com) 

VK: Waitrose-omzet toegenomen door aardappelen en asperges

De totale omzet met uitsluiting van olie kwam bij Waitrose in de week tot 16 april neer op 3,4% hoger dan in het vorige jaar. Populaire producten waren Jersey royal-aardappelen, asperges en aardbeien. (housewareslive.net)

Canada: Metro houdt rekening met voedselinflatie
De supermarktketen Metro zegt dat de stijgingen in voedselprijzen van het afgelopen kwartaal werden veroorzaakt door AGF-kosten. De keten had hier echter rekening mee gehouden. Volgens Metro was er sprake van een inflatie van 3% voor de prijzen van zijn producten, terwijl dit het kwartaal ervoor nog 2,8% was. (torontosun.com)

Canada: winst Metro neemt toe in tweede kwartaal
Metro heeft in het tweede kwartaal een winst behaald van CA$124,9 miljoen (€87,1 miljoen). Vorig jaar werd in dezelfde periode een winst behaald van CA$111,6 miljoen (€77,8 miljoen). De omzet steeg tot CA$2,88 miljard (€2,01 miljard), terwijl dit vorig jaar nog neerkwam op CA$2,71 miljard (€1,89 miljard). (toronto.ctvnews.ca)

Walmart verkleint raad van bestuur
Walmart is van plan om zijn raad van bestuur te laten krimpen tot 12 leden. Vier leden van het huidige bestuur hebben besloten zich niet meer als herkiesbaar te stellen. Twee van deze leden zijn voormalig CEO Mike Duke en mede-oprichter Jim Walton. De raad van bestuur zal een onafhankelijke meerderheid van 67% behouden. Aida Alvarez en Roger Corbett stappen ook uit de raad van bestuur, terwijl Steuart Walton zich verkiesbaar heeft gesteld. (esmmagazine.com)

Zweden: Axfood meldt omzetstijging van 8,7% in eerste kwartaal

De Zweedse supermarktketen Axfood had in het eerste kwartaal van 2016 jaar op jaar een winststijging van 0,5% tot SEK 408 miljoen (€44,5 miljoen). De omzet steeg met 8,7% tot SEK 10,4 miljard (€1,13 miljard). De like-for-like omzet steeg met 5,2%. (esmmagazine.com)

Denemarken: Dagrofa meldt positief resultaat voor 2015
De Deense supermarktketen Dagrofa heeft zijn resultaten voor 2015 bekend gemaakt. Het bedrijf had een omzet van DKK 19,6 miljard (€2,63 miljard), wat grotendeels overeenkomt met de resultaten van 2014. De bruto winst kwam neer op DKK 250 miljoen (€33,6 miljoen), wat een toename was van 114%. Alle SPAR-vestigingen van Dagrofa zullen gerenoveerd worden volgens een nieuw concept. Het aandeel in de omzet van huismerkproducten steeg in 2015 met 10%. Als nieuwe strategie van Dagrofa zal er vanaf nu uitsluitend op de Deense thuismarkt worden gefocust. (igd.com)

Servië: Omzet Gomex van €75,5 mln in 2015
De Servische retailketen Gomex had in 2015 een totale omzet van €75,5 miljoen en een winst van €1,6 miljoen. Het winkelnetwerk had 121 vestigingen. In 2016 is de keten van plan om 25 nieuwe winkels te openen in de hoofdstad Belgrado en de omgeving Srem in het noordwesten van het land. Ook wil Gomex een aantal oudere winkels renoveren. (igd.com)

Japan: Seven & I benoemt nieuwe CEO
Ryuichi Isaka is benoemd tot CEO van het conglomeraat Seven & I. Isaka is momenteel nog directeur van 7-Eleven Japan. Omdat hij al in de afgelopen jaren verantwoordelijk was voor het toezicht op de buurtwinkelketen in Japan, is zijn benoeming tot CEO een logische keuze. (igd.com)


De vier grootste supermarktketens van Roemenië
Volgens een analyse van ICAP Romania zijn de vier grootste supermarktketens goed voor 60% van de supermarktsector. Het gaat om Kaufland Romania (23%), Carrefour Romania (13%), Metro (13%) en Auchan Romania(11%). (business-review.eu)

India: Metro opent eerste groothandelsmarkt in Surat, Gujarat
Metro Cash & Carry gaat een nieuwe groothandelsmarkt en distributiecentrum opzetten in Surat te Gujarat. (economictimes.indiatimes.com)

Thailand: Siam Makro opent meer vestigingen in Zuid-Oost-Azië

De Thaise cash-and-carry-keten Siam Makrois is dit jaar van plan om 9 miljard baht (€226,5 miljard) te investeren in het openen van vestigingen in zowel de thuismarkt als in de rest van Zuid-Oost-Azië. Het moederbedrijf CP All is de grootste buurtwinkelketen in Thailand en wil zijn aandeel van 97% in Siam Makro verminderen. (Reuters)

Vietnam: Lotte trekt zich terug uit race om Big C
Het Zuid-Koreaanse bedrijf Lotte heeft zich naar verluid teruggetrokken uit de race voor de overname van Big C Vietnam. Volgens Reuters was het bedrijf niet gemotiveerd om op agressieve wijze op de keten te bieden. Lotte heeft al een eigen netwerk aan hypermarkten in Vietnam. (insideretail.asia)

Enorme verschillen bij supermarktprijzen op Sint Maarten
Klik hier om het artikel te lezen.


Publicatiedatum: