Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ZON boekt positief resultaat van 0,8 mln

ZON heeft het jaar 2015 net als de twee jaren daarvoor met een positief resultaat kunnen afsluiten. De totale omzet bedroeg 330 miljoen euro (2014: 342 miljoen euro), waarbij een positief resultaat van 0,8 miljoen euro werd gerealiseerd. De omzetdaling hangt samen met een lager volume. De gemiddelde productprijs was over de gehele linie genomen redelijk tot goed, maar niet voldoende om in combinatie met het lagere volume voor een hogere omzet te zorgen. Fresh Park Venlo realiseerde met tien nieuwe terreinbewoners een goede bezetting in de verhuurportefeuille.

De prijsvorming was voor een groot deel van de producten in 2015 beter dan in 2014. Als we de uitbetaalprijzen van 2015 echter met de kostprijs vergelijken, is deze nog steeds niet op het juiste niveau. Bovendien zijn de structurele problemen in de sector nog niet opgelost. De relatief gunstige prijzen van het voorbije jaar waren vooral een gevolg van tijdelijke schaarste die grotendeels werd veroorzaakt door het te warme weer in Spanje, waardoor de zetting aldaar slecht was.
Ook voor de ontwikkeling en implementatie van de commerciƫle strategie van ZON mag 2015 gezien worden als een positief jaar. Dagverkoop via de versterkte veilingklok op de marktplaats enerzijds en meer vraaggerichte accountverkoop aan specifieke klanten anderzijds, zijn de twee pijlers van deze ingezette koers. In 2015 werden assortiment van en service aan de klok verder uitgebreid en verbeterd. In 2015 is ZON een pilot gestart met het aanbieden van buitenlands product om de klokkopers ook buiten het Nederlandse seizoen te kunnen blijven bedienen.
Wat zachtfruit betreft stond 2015 grotendeels in het teken van het consolideren van de positie van Sun Berry International in de markt. We kunnen spreken van een goed jaar voor de blauwe bessen telers. Ook de telers van aardbeien kunnen tevreden terug kijken op 2015, het voorjaar was voor hen beduidend beter dan 2014.

Fresh Park Venlo

Voor Fresh Park Venlo was 2015 een succesvol jaar. Met tien nieuwe terreinbewoners is er een goede bezetting in de verhuurportefeuille gerealiseerd. Deels heeft deze groei te maken met de aantrekkende economie, maar zeker ook met de belangstelling van bedrijven voor vestiging op een specifieke fresh & food verzamelplaats zoals Fresh Park Venlo.

www.royalzon.com/nl

Publicatiedatum: