Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Oud worden met zoete aardappelen?
Het Japanse eiland, Okinawa, kent het hoogste aantal honderdjarigen ter wereld. De hoge levensverwachting van de eilandbewoners wordt toegeschreven aan hun voedingspatroon dat rijk is aan groenten en fruit en weinig vlees, vis en zuivel bevat.
In de BBC reeks 'How to Stay Young' werd een plantaardig dieet al eerder bejubeld als de manier om lang en gezond te leven. In de meest recente aflevering werd ingegaan op de zoete aardappel, die op het eiland Okinawa volop gegeten wordt en die de inwoners tot op hoge leeftijd fris en fruitig zou houden.
Gedurende de laatste tien jaar bestudeerde professor Graig Wilcox de voedingsgewoonten van de eilandbewoners. Volgens Wilcox danken de inwoners van het eiland hun goede gezondheid inderdaad aan de grote hoeveelheden zoete aardappelen die zij eten. "De bevolking op Okinawa teelt al vele jaren zoete aardappelen vanwege de goede opbrengsten. Bovendien zitten zoete aardappelen boordevol voedingsstoffen." De gemiddelde eilandbewoner eet een dagelijks maar liefst een halve kilo zoete aardappelen.