Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
in eerste kwartaal van 2016

Sligro verhoogt omzet met 1,5%

Sligro Food Group N.V. realiseerde over het eerste kwartaal van 2016 een omzet van € 633 miljoen. Dit is een toename van € 28 miljoen of 4,5% ten opzichte van de omzet van € 605 miljoen in 2015. Exclusief het effect van overnames nam de omzet toe met 1,5%.

Foodretail
De omzet van Foodretail nam in het eerste kwartaal met 0,8% af. De identieke consumentenomzet van de EMTÉ-supermarkten nam in het eerste kwartaal af met 3,0%. De resultaten van onze pilot vestigingen onder de nieuwe formulegeneratie EMTÉ 3.0 zijn veelbelovend. We starten met het ombouwprogramma en verwachten eind dit jaar 15 vestigingen onder het nieuwe format te brengen. Op 7 mei openen we een nieuwe EMTÉ op de locatie van het voormalige Van Heinde in 's-Hertogenbosch en tegen het einde van het tweede kwartaal openen we een nieuwe EMTÉ in Eindhoven.

Foodservice
De omzet van Foodservice nam in het eerste kwartaal met 7,3% toe. Exclusief het effect van overnames nam de omzet toe met 2,7%. De overnames van De Kweker en Java van begin dit jaar zijn met ingang van maart opgenomen in de cijfers van de groep. Wij onthouden ons van een concrete voorspelling van de halfjaarresultaten. De halfjaarcijfers zullen op 21 juli worden gepubliceerd.

Bron: Sligro



Publicatiedatum: