Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw initiatief Tesco tegen verspilling | Auchan investeert in Rusland

Goede omzet voor Lidl in Europa

Nieuw initiatief Tesco tegen verspilling
Dankzij een nieuw partnerschap tussen Tesco en Keniaanse telers zal de jaarlijkse verspilling van 135 ton aan sperziebonen worden tegengegaan. Matt Simister van Tesco zei: "Ons doel is om zoveel mogelijk van het gewas te gebruiken als mogelijk is. In sommige gevallen denken we dat onze specificaties, zoals voor sperziebonen, kunnen worden verruimd zodat deze op een groter deel van het gewas van toepassing zijn. Als er een overschot is kunnen we de leveranciers helpen om een verkooppunt te zoeken. We kunnen de telers bijvoorbeeld in contact brengen met leveranciers van kant-en klaarmaaltijden."
 
Goede omzet voor Lidl in Europa

Lidl heeft melding gemaakt van omzetgroei in de dubbele cijfers in verschillende Europese markten. De markten van met name Spanje en de Tsjechische Republiek trokken met name sterk aan. In Spanje was er in 2015 sprake van een omzet van €3 miljard, wat 12,5% meer was dan de €2,7 miljard omzet in 2014. Het bedrijf opende 30 nieuwe winkels in Spanje en moderniseerde het winkelnetwerk. In de Tsjechische republiek was sprake van een omzet €1,1 miljard, met een like-for-like groei van 10%. De winst in dit jaar steeg met 50% tot €95 miljoen, wat in de afgelopen jaren een record is geweest. (igd.com)

Leclerc keert terug naar Parijs
Leclerc heeft in Parijs op 20 april zijn eerste vestiging sinds 25 jaar geopend. Het is onduidelijk of de keten meer vestigingen wil openen in Parijs of andere grote steden. (igd.com)

Tesco breidt uit in Thailand

Tesco Lotus is van plan 65 vestigingen te openen en 18 bestaande locaties te renoveren, aldus bangkokpost.com. Vorig jaar opende het bedrijf ook al 65 vestigingen. Tesco heeft nu in heel Thailand een netwerk van 1800 winkels.

VS: Walmart beloont transportbedrijf
Marten Transport is door Walmart benoemd tot Transportation's 2015 Grocery Dedicated Carrier of the Year. Walmart koost Marten uit als transporteur van het jaar wegens de uitstekende prestaties op het gebied van klantenservice, communicatie en het op tijd verzorgen van leveringen aan Walmart-vestigingen. Marten Transport is een van de grootste bedrijven op het gebied van koeltransport in de VS. (globenewswire.com)

Auchan investeert in Rusland 
Auchan gaat in 2016 RUB17 miljard (€227,7 miljoen) investeren in de Russische markt. Na een succesvolle overdragt van de Real-hypermarkten ziet Auchan Rusland ondanks de vele uitdagingen daar nog steeds als een strategische markt voor uitbreiding. Met de investering zal het aantal winkels worden uitgebreid. De meeste van deze winkels zullen onder het merk Atak worden geopend, naast vier Auchan-hypermarkten en vier Auchan City-winkels. Er zijn tevens geruchten dat Auchan een nieuwe keten aan drogisterijen wil openen in Rusland. Verder investeert het bedrijf in een distributiecentrum in de omgeving van Moskou. (igd.com)

VS: Stop & Shop zet voedselafval om in energie
De Amerikaanse keten Stop & Shop heeft onlangs zijn faciliteit voor groene energie geopend in Freetown te Massachusetts. Met deze faciliteit worden voedselproducten van de supermarktketen die niet meer eetbaar zijn omgezet in energie voor het distributiecentrum van het bedrijf. (rewmag.com)

VS: Fresh Market schikt in geding om overuren
The Fresh Market heeft ingestemd met de betaling van $5 miljoen (€4,4 miljoen) om een civiele procedure te schikken. Volgens de aanklacht heeft de keten zijn afdelingsmanagers niet voldoende gecompenseerd voor gemaakte overuren. (supermarketnews.com)

Bosnië krijgt nieuwe nationale supermarktketen

Het Bosnische handelsbedrijf As Group heeft zijn eerste supermarkt geopend onder het merk Bazar. De nieuwe winkelketen in Sarajevo biedt lokale telers in Bosnië-Herzegovina de mogelijkheid om voor een redelijke prijs hun producten te verkopen, zonder dat er sprake is van beperkingen of extra kosten. (esmmagazine.com)

Sainsbury's spant rechtszaak tegen Visa aan

De Britse keten Sainsbury's is verwikkeld in een rechtszaak tegen Visa. Samen met een aantal andere bedrijven wil Sainsbury's voorkomen dat aan het publiek en concurrenten bekend wordt gemaakt hoe prijzen worden opgesteld. Sainsbury's klaagt Visa aan wegens de transactiekosten bij het gebruik van creditcards. (esmmagazine.com)

Australië: Woolworths roept broccolipartij wegens roodrugspinnen
Woolworths heeft een lading broccoli van drie leveranciers teruggeroepen, nadat er melding was gemaakt van roodrugspinnen die tussen de gewassen werden aangetroffen. Het besluit heeft invloed op winkels in Queensland en een klein aantal vestigingen in New South Wales. (brisbanetimes.com.au)

Canada: Fresh St. installeert koelkastlockers voor afhaalservice
De Canadese supermarktketen Fresh St. Market gekoelde afhaalplekken geïnstalleerd bij zijn winkels om zijn afhaalservice te ondersteunen. De kluisjes zijn 24 uur per dag beschikbaar en kunnen worden geopend door middel van PIN-codes van klanten die gebruik maken van de afhaalservice.(supermarketnews.com)
Publicatiedatum: