Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sportsalades Heemskerk krijgen rapportcijfer 8

Zoals ook het voedingscentrum aangeeft in de nieuwe schijf van 5 is gezond eten, variatie, meer eetmomenten per dag en sporten/beweging voor iedereen belangrijk. Daarom heeft Heemskerk fresh & easy 3 sportsalades bedacht. De complete salades zijn samen met een diëtiste ontwikkeld en geschikt om voor of na het sporten of inspanning te eten. Naast gezondheid en voedingswaarden is nadrukkelijk gekeken naar de smaak. Gezond en lekker kunnen én moeten goed samengaan, aldus het Rijnsburgse bedrijf.



Om de proef op de som te nemen, zijn de salades beoordeeld door een groep sportieve consumenten waarvan 81% zelfs 2 of meer keer per week sport. Zij beoordeelden de drie varianten op smaak, samenstelling, voedingswaarden en hoeveelheid en kwamen op een gemiddeld rapportcijfers van 8.0. Naast de behoefte aan gezonde en makkelijke salades/maaltijden die snel voor of na het sporten gegeten kunnen worden, gaf 95% aan deze salades in de supermarkt te willen kopen.

Energie, vitaal en power

Er zijn 3 varianten: ENERGIE, VITAAL en POWER. De POWER salade is een tonijnsalade, rijk aan eiwitten en daardoor ideaal om na een intensieve spierinspanning als bijvoorbeeld krachttraining te eten. De eiwitten zorgen voor een optimaal herstel en de opbouw van spieren. De VITAAL variant –een lichte kipsalade, is daarentegen weer ideaal voor of na een yoga- of pilatesles. De salade is rijk aan voedingsvezels en bevat slechts 398 Kcal per salade. De ENERGIE salade is een frisse geitenkaasvariant, een bron van eiwitten en voedingsvezels en door de goede koolhydraten zeer geschikt voor of na een conditietraining.
Hoewel Heemskerk fresh & easy van oorsprong gericht is op het snijden, wassen en verpakken van groente, heeft het tegenwoordig steeds meer de focus op het leveren van convenience producten en concepten aan retailbedrijven en fastfoodservice. Zo worden er sinds 2007 maaltijdsalades geproduceerd in Rijnsburg en vervijfvoudigde het bedrijf vorig jaar de high care ruimte waar ook maaltijden en minisalades gemaakt worden. Vanaf dit jaar behoort tevens gesneden fruit tot het productportfolio.

Voor meer informatie:
Frank Zuijdervliet (f.zuydervliet@wheemskerk.nl)
Mark de Vries (m.devries@wheemskerk.nl)
Publicatiedatum: