Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VS loopt warm

Aanhoudende groei voor fingerling-aardappelen

De vraag naar specialiteitsaardappelen en -uien blijft toenemen en dus is het in Colorado gevestigde Strohauer Farms in 2006 begonnen meer van deze producten te telen, kort nadat het begon met de teelt van biologische producten.



"In de eerste plaats streven we altijd naar het verbeteren van onze kwaliteit. Daarna komt het vergroten van de productie. Dit seizoen proberen we een aantal verschillende fingerling rassen uit, omdat de interesse in deze categorie blijft toenemen. We hebben ons areaal met deze rassen en met biologische aardappelen uitgebreid", aldus Amber Strohauer, die verantwoordelijk is voor de bedrijfsontwikkeling.



Strohauer Farms is momenteel actief in Colorado, New Mexico, Texas en Oklahoma. Dankzij de teelt in de zuidelijke staten kan het teeltseizoen een paar weken eerder beginnen dan in Colorado. Zoals verwacht begon het teeltseizoen dit jaar half maart en naar verwachting zal de oogst midden juli van start gaan. "We hebben vroege rassen van zowel fingerlings als Russets, waardoor we zowel vroeg als laat kunnen oogsten."


Bananen fingerlings zijn nog steeds de koploper wat betreft de verkoop in deze categorie. De paarse rassen worden echter ook elk jaar (en vooral afgelopen seizoen) populairder, doordat gezondheidsgoeroes de aardappelen aanprijzen vanwege hun antioxidanten. De kleur trekt ook veel kopers aan die kleurrijke, smakelijke en voedzame maaltijden willen bereiden, aldus Megan.

Strohauer levert aan markten over het hele land, maar aangezien steeds meer consumenten bij supermarkten naar lokale producten vragen, komt het bedrijf aan die vraag tegemoet in Colorado, New Mexico, Texas en Oklahoma.



"De verkoop van biologische producten blijft elk jaar toenemen. Hoewel consumenten misschien niet alleen maar biologisch boodschappen doen, kopen ze wel bij elke winkelbeurt een aantal biologische producten. Steeds meer supermarkten bieden nu biologische producten aan."

Naast aardappelen teelt het bedrijf ook uien en dan vooral specialiteitsrassen, die allemaal ook beschikbaar zijn in biologische variant: pearls, boilers, cipollini's en sjalotten, maar ook de traditionele witte, gele en rode uien.

Voor meer informatie:
Amber Strohauer
Strohauer Farms
Tel: +1 (970) 284-6526
Fax: +1 (970) 284-5011
E-mail: amber@strohauerfarms.com
www.strohauerfarms.com
Publicatiedatum: