Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
aardappelen

NVWA trekt 54 gele kaarten vanwege slecht nageleefde teeltvoorschriften

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) deelde in 2015 in totaal 54 gele kaarten uit voor overtredingen op het naleven van de teeltvoorschriften om verspreiding en besmetting van Phytophthora infestans in aardappelen tegen te gaan. De NVWA voerde in 2015 ruim 1.000 inspecties uit op akkerbouwbedrijven. Er werd 44 maal een waarschuwing uitgedeeld vanwege afvalhopen, 6 keer vanwege onvoldoende bestrijding van opslagplanten en 4 maal vanwege de aanwezigheid van excessieve ziektenhaarden. In alle gevallen werd direct gevolg gegeven aan het verzoek maatregelen te treffen. Er zijn daarom geen rode kaarten uitgedeeld.

De verordening om maatregelen te nemen tegen de verspreiding en besmetting van Phytophthora is na het verdwijnen van Productschap Akkerbouw ondergebracht bij het ministerie van Economische Zaken. De NVWA voert net als voorheen de controles bij de bedrijven uit.

Bron: Nieuwe Oogst via AgriHolland
Publicatiedatum: