Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aldi populairst in het Verenigd Koninkrijk

Sainsbury´s concurreert met online supermarkten

VK: £1,2 mld aan uitgaves in online supermarkten
Naar verwachting zullen consumenten in het Verenigd Koninkrijk dit jaar £1,2 miljard (€1,5 miljard) uitgeven in online supermarkten. (westerndailypress.co.uk)

Australië: Aldi-omzet van $15 mld in 2020
De omzet van Aldi Australia zal naar verwachting toenemen met 90% tot AU$15 miljard (€10,2 miljard) in de komende vier jaar. Dit blijkt uit een analyse van het onderzoeksbedrijf Roy Morgan. Aldi wordt een serieuze concurrent voor de grootste Australische ketens Woolworths en Coles. De keten opent vestigingen in nieuwe regio's en steeds meer consumenten doen hun boodschappen in Aldi-winkels. Volgens Roy Morgan zal de omzet van Coles stijgen met 15% tot AU$37 miljard (€25,2 miljard) en van Woolworths met 10% tot $46 miljard (€31,3 miljard). (smh.com.au)

VS: Grote kans op faillissement Fairway
De supermarktketen Fairway Group Holdings Corp. heeft een overeenkomst gesloten met zijn schuldeisers om een faillissement aan te vragen. Het faillissement zou eind mei ingezet moeten worden. (Bloomberg)

Sainsbury's concurreert met online supermarkten
Sainsbury's huurt 150 IT-professionals in om te helpen met het verbeteren van zijn online winkel. Het nieuwe IT-team zal werken vanuit een bestaand kantoor van Sainsbury's in Manchester. Het team zal bestaan uit onder andere software ontwikkelaars en programmeurs. Ook zal er worden samengewerkt met 900 andere experts in de omgeving van Londen en Coventry. (theguardian.com)

Lidl meldt uitgave van €500 mln aan Ierse producten in 2015
Lidl heeft een verslag van een onafhankelijk bureau bekend gemaakt, waarmee het de aandacht wil vestigen op de bijdrage van de keten aan de Ierse economie. Volgens het verslag van DKM Economic Consultants heeft Lidl in 2015 in totaal voor €539 miljoen ingekocht bij 180 Ierse telers en leveranciers. (farmersjournal.ie)

Aldi populairste supermarkt in het Verenigd Koninkrijk
Meer dan 5.000 consumenten hebben gestemd in een opiniepeiling van Money Saving Expert, waarin de mening werd gevraagd over 40 Britse retailers. Aldi won daarbij van concurrenten als Waitrose, Sainsbury's en Marks & Spencer.(dailystar.co.uk)

Spanje: Eroski terug op winst in 2016
Eroski komt in 2016 terug op winst. In de afgelopen 7 jaar was er bij de supermarktketen sprake van een negatieve trend in zijn resultaten. Hoewel de resultaten van Eroski pas in mei bekend worden gemaakt, zal er naar verwachting sprake zijn van een significante verbetering te opzichte van de jaren na 2008. (esmmagazine.com)

VS: Albertsons benoemt onderdirecteur voor oostelijke regio
Albertsons heeft Susan Morris aangesteld als nieuwe onderdirecteur voor zijn oostelijke regio. Zij volgt Kelly Griffith op, die van plan is het bedrijf te verlaten. Morris was sinds maart 2015 directeur geweest van de afdeling Denver en was verantwoordelijk voor 140 vestigingen in de staten Colorado, Wyoming, Nebraska, Sout Dakota en New Mexico. (supermarketnews.com)

Lidl roept groentepakketten terug na angst voor allergieën
Lidl heeft groentepakketten teruggeroepen nadat er sprake bleek te zijn van ingrediënten die allergische reacties op kunnen roepen. De keten heeft nu waarschuwingsstickers op de pakketten geplakt van zijn "Green Grocer's"-merk waarop de allergenen vermeld staan die niet op de verpakking zijn vermeld. (supermarketnews.com)

CVC en Qatar zien af van bod op Sainsbury's 
Een consortium dat onder andere uit een grote aandeelhouder in de motorsport en een staatsfonds van Qatar bestond, hebben aangegeven af te zien van een plan om Sainsbury's over te nemen. Het bod zou hebben gestaan op £6 miljard (€7,5 miljard). (sky.com)

Australië: Giftige spin gevonden in broccoli van Woolworths
Een inwoner van Runaway Bay schrok toen ze een roodrugspin aantrof in haar broccoli van Woolworths. De spin is verwant aan de zwarte weduwe en het gif ervan is dodelijk. Volgens een woordvoerder van Woolworths neemt de keten dit incident dan ook hoog op. (brisbanetimes.com.au)

"Tesco's voorlopige jaarresultaten moeten investeerders aanspreken," - Kantar Retail
Tesco CEO Dave Lewis heeft voorlopige jaarresultaten aangekondigd, die het vertrouwen van investeerders moeten aanwakkeren. Dat zegt Ray Gaul van Kantar Retail. Volgens hem staat Tesco onder druk wegens de resultaten van 2015, die like-for-like gelijk gebleven. (esmmagazine.com)

Uitbreidingsplannen van Costco Australia
Klik hier om het artikel te lezen.



Publicatiedatum: