Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China schrapt exportsubsidies

China schrapt een uitgebreid systeem van subsidies dat het land heeft gebruikt om zijn export te stimuleren. "We hebben een overeenkomst getekend met China om te stoppen met exportsubsidies die een uitdaging vormden voor de VS, omdat ze verboden waren onder de regelgeving van de Wereldhandelsorganisatie," zei de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Michael Froman.

Volgens Amerikaanse handelsvertegenwoordigers heeft China in de afgelopen 3 jaren ongeveer $1 miljard (€890 miljoen) uitgegeven. Hiermee werden gratis of in kosten gereduceerde diensten geleverd aan bedrijven die zich specialiseerden in export. Hierdoor werden Amerikaanse telers en exporteurs benadeeld in de wereldmarkt.

Volgens Froman is er echter sprake van een overwinning voor de VS die verder gaat dan alleen maar het einde van Chinese exportsubsidies. Hiermee laat de VS zien dat het land in staat is om handelsovereenkomsten te handhaven. Er is volgens Froman nu bewezen dat de VS ervoor kan zorgen dat buitenlandse handelspartners zich houden aan de beloftes die gemaakt zijn met het TPP-verdrag.

Froman en andere vertegenwoordigers van de regering-Obama lobbyen bij wetgevers voor de goedkeuring van het TPP-verdrag. Volgens de American Farm Bureau Federation kan met dit verdrag het netto inkomen van de AGF-sector op jaarbasis toenemen met $4,4 miljard (€3,9 miljard).

Bron: Agri-Pulse
Publicatiedatum: