Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ultracongelados de la Ribera

Ardo neemt Spaanse productielocatie Bonduelle volledig over

De groepen Ardo en Bonduelle, Europese marktleiders in verwerkte groenten, kondigen vandaag aan dat de transactie met betrekking tot Ultracongelados de la Ribera (UCR) met succes werd afgerond. Hierdoor krijgt Ardo 100% van de aandelen van Benimodo in handen.

Nieuwe mogelijkheden

Op basis van de voorwaarden van de overeenkomst tussen beide bedrijven, verwierf Ardo met terugwerkende kracht tot 1 januari 2016 zowel de Bonduelle-aandelen als de onroerende activa van de site in Benimodo. De transactie zal leiden tot de integratie van de productiefaciliteit in de industriële structuur van Ardo, waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan voor de Ardo Group. De bestaande productie afspraken blijven behouden en de fabriek zal de komende vijf jaar producten aan Bonduelle blijven leveren.

In de productie unit in Benimodo produceert UCR vandaag bijna 30.000 ton vriesverse groenten en groentebereidingen, goed voor een jaarlijkse omzet van meer dan € 35 miljoen. Met een omzet van meer dan € 841 miljoen in 2015 is de groep Ardo (met hoofdzetel in het Belgische Ardooie) Europees marktleider in de productie van vriesverse groenten, kruiden en fruit. Vandaag telt de Ardo groep 20 productie-, distributie- en verpakkingssites in 8 Europese landen en verkoopt wereldwijd 762.000 ton vriesverse groenten, kruiden, fruit, pasta en rijst.
 
De groep Bonduelle (met hoofdzetel in Villeneuve d'Ascq, Frankrijk) is wereldmarktleider in verwerkte groenten en boekte een omzet van € 1.982 miljoen in het boekjaar dat afliep op 20 juni 2015. Het telt wereldwijd 58 industriële sites en 9.500 werknemers. De groenten van Bonduelle worden geteeld op 128.000 hectare en verkocht in 100 landen via alle mogelijke distributiekanalen en technologieën (in blik, diepgevroren, vers, delicatessen, bereide slaatjes en tussendoortjes).
Publicatiedatum: