Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Algerije wil structureel aardappelen exporteren

De Algerijnse minister van Landbouw, Sid Ahmed Ferroukhi, maakte vorige week bekend dat Algerije de komende drie jaar aardappelen zal blijven exporteren en een export van 70.000 ton hoopt te bereiken. Tijdens een recente bijeenkomt van de binnenlandse aardappelsector lichtte de minister toe hoe de keuze voor geschikte aardappelrassen, kalibers en verpakkingsmogelijkheden zorgvuldig door deskundigen voorbereid zal worden 


Op deze luchtfoto van George Steinmetz, die tentoongesteld werd tijdens het Italiaanse fotofestival La Gacilly in 2015, is de ontwikkeling van de aardappelteelt in de regio El Oued te zien, waarbij gebruik gemaakt wordt van spilirrigatie.

Wegens de overvloedige productie in het seizoen 2015-2016 hebben een aantal exporteurs geëxporteerd naar de Golfstaten en Europa. Anderen richten zich op afzetmarkten in Afrika en Azië. Van het potentiële exportvolume, dat in 2016 mogelijk oploopt tot 25.000 ton, is tot nu toe slechts 2.000 ton geëxporteerd.
Het land wil de export echter structureel maken en de komende drie jaar een export van 70.000 ton bereiken, benadrukt Ferroukhi. De regering heeft opdracht gegeven een verpakkingsfaciliteit te bouwen in de regio El Qued, waar 40% van de nationale aardappelproductie plaatsvindt.

Bron: http://www.potatopro.com/
Publicatiedatum: