Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistaanse aardappeltelers gaan Nederlands pootgoed vermeerderen

In Pakistan worden bedrijven aangespoord om Nederlands pootgoed te vermeerderen zodat aardappeltelers lagere inputkosten hebben en het land zijn eigen pootgoedsector kan ontwikkelen. Nederlandse pootgoedproducenten en Pakistaanse telers werken al tientallen jaren samen. De Nederlandse pootgoeddeskundige, Romke Wustman, vertelt dat Pakistan een aantal goede aardappeloogsten heeft gehad, met name in Punjab. 

Tijdens een bezoek aan Pakistan, benadrukte Wustman dat het van belang is dat de particuliere sector zich actief richt op het leveren van kwaliteitspootgoed tegen redelijke prijzen. In plaats van groot in te kopen, zouden lokale pootgoedbedrijven Nederlands pootgoed moeten vermeerderen. Volgens Wustman zijn er in Nederland meer dan 400 geregistreerde aardappelrassen en beschikt het land over een miljoen ton pootgoed, waarvan 70% geƫxporteerd wordt naar 80 verschillende landen, waaronder Pakistan.

Hij wees eveneens op het belang van de aardappelteelt voor de voedselveiligheid in het land. Qua productievolume, komt de aardappel op de vierde plaats in Pakistan.
"De aardappelconsumptie is de laatste 10 jaar aanzienlijk gestegen in Pakistan en deze trend zal zich de komende jaren voortzetten."

Wustman is van mening dat Pakistan moderne landbouwtechnieken moet invoeren, met name op het gebied van pootgoedproductie, om de binnenlandse voedselzekerheid te vergroten.


Bron: potatopro.com

Publicatiedatum: