Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tot 20.000 kilo per uur

Capaciteitsverdubbeling met nieuwe appelsorteerinstallatie Fruitveiling Zuid-Limburg





Zaterdag 9 april is de nieuwe appelsorteerinstallatie van Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg in Margraten officieel geopend voor haar leden, personeel, klanten en relaties. De Aweta-sorteerinstallatie kan 20.000 kilo appelen per uur sorteren, wat de capaciteit van Fruitveiling Zuid-Limburg in een keer meer dan verdubbelt. De Coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg investeerde ruim vier miljoen euro in de nieuwe sorteerinstallatie en drie nieuwe verpakkingslijnen. De installatie is geïnstalleerd door de firma STAS uit het Belgische Glabbeek.





De sorteerinstallatie zorgt er onder andere voor dat Fruitveiling Zuid Limburg een uniforme kwaliteitssortering maakt, volledige inwendige kwaliteitscontrole van de appel kan garanderen, sneller in kan spelen op de markt en een betere voorraadbeheersing heeft. Deze installatie is door de Gouverneur van de Koning, Dhr. Th. Bovens, en de burgemeester van de gemeente Eijsden-Margraten, Dhr. D. Akkermans, in gebruik genomen.





Na de officiële opening van de avond door presentatrice Astrid Pinckaers sprak de voorzitter van de coöperatie, Dhr. R. Notermans. Vervolgens gingen de Gouverneur van de Koning en de Burgemeester van de gemeente Eijsden-Margraten in op het belang van innoveren en ontwikkelingen in de huidige snelle tijd. Verder wensten zij de Coöperatie veel succes met de investering. Dit werd op ludieke wijze onderbroken door de Limburgse buuttekampioen en tevens lid van de Coöperatie, Gilbert Petit samen met fruitteelster Josien Heynen.





Aansluitend konden alle genodigden de machine in werking zien en werden rondgeleid door het bedrijf dat volledig operationeel was. Dit onder het genot van een zakje fruitfrieten met mayonaise (vanillesaus) of ketchup (frambozensaus). Fruitveiling Zuid-Limburg had voor de genodigden gezorgd voor een feestelijk buffet met aansluitend een gezellige feestavond met live band Dimension 12 en optredens van Marleen Rutten en Belle Perez.





Open dag
Een dag later, op 10 april, hield de veiling open dag. Tussen 12.00 en 17.00 uur konden belangstellenden een rondleiding door het veilingcomplex krijgen en de nieuwe apparatuur in werking zien. Op de loopbrug naast de Aweta-installatie was het een komen en gaan van nieuwsgierigen, de open dag van de Fruitveiling in Margraten trekt uiteindelijk liefst 3.000 bezoekers.




Publicatiedatum: