Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Voedselverspilling met 30% verminderen'

Franse hotelketen gaat eigen groenten telen

De Franse hotelketen, AccorHotels, waartoe Pullman, Sofitel, Novotel, Mercure en Ibis behoren, wil zijn voedselafval met 30% verminderen, onder meer door producten lokaal in te kopen. Dit maakte directeur Sebastien Bazin onlangs bekend. De hotelketen, die 25% tot 30% van zijn inkomsten dankt aan de 150 miljoen maaltijden die zij jaarlijks serveert, zal eerst inventariseren hoeveel voedsel er verspild wordt. De restaurants zullen al het voedsel dat weggegooid wordt, moeten wegen en registreren zodat gericht een plan van aanpak ontwikkeld kan worden.

Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties wordt een derde van al het voedsel verspild. Er is voor bedrijven in dit opzicht dus veel winst te behalen. Bovendien wordt tegelijkertijd de uitstoot van broeikasgassen verminderd.

Amir Nahai, verantwoordelijk voor de voedselvoorziening van Accor, vertelt dat de huidige menukaart, die 40 verschillende hoofdschotels biedt, versoberd wordt. Verder wil de hotelketen groentetuinen aanleggen bij een groot aantal van zijn 3.900 hotels.
Nahai geeft aan dat tegen 2020 zo'n 1.000 hotels over een eigen groentetuin zullen beschikken. In zijn vorige milieuplan beloofde Accor het waterverbruik met 9% terug te brengen, het stroomverbruik met 5,3% en de koolstofuitstoot met 6,2%.


Bron: theguardian.com

Publicatiedatum: