Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Activiteiten gecentraliseerd bij Greenyard Foods in Sint-Katelijne-Waver

BenFresh sluit logistieke afdeling in Oevel (84 arbeidsplaatsen)

Ben Fresh, deel van Greenyard Foods (Euronext Brussel, GRYFO), kondigde op 12 april de intentie tot sluiting aan van de logistieke activiteiten in Oevel. Het plan heeft betrekking op 84 arbeidsplaatsen in de logistieke afdeling. Het doel is deze activiteiten te centraliseren binnen de logistieke afdeling van Greenyard Foods in Sint-Katelijne-Waver. Deze intentie is het gevolg van de sterke groei van Ben Fresh binnen een snel evoluerende groenten- en fruitmarkt.

BenFresh kon niet verder groeien in Oevel
35 medewerkers van Ben Fresh, actief in administratieve en commerciƫle functies, zouden tewerkgesteld worden in Sint-Katelijne-Waver. De netto impact op de tewerkstelling wordt positief ingeschat dankzij de voorziene creatie van extra jobs in Sint-Katelijne-Waver. In de afgelopen jaren kende Ben Fresh, een succesvolle direct-store-delivery specialist van verse producten, een heel sterke groei. Dit leidde tot toenemende logistieke uitdagingen, zoals een gebrek aan magazijnoppervlakte. Om verder te kunnen groeien en te beantwoorden aan de evoluties in het Belgische retaillandschap en de veranderende trends in winkelformules, ging Ben Fresh op zoek naar een oplossing.



Wanneer deze intentie wordt bevestigd, zou dit resulteren in de sluiting van de logistieke activiteiten in Oevel. Er zou gebruik gemaakt worden van een nieuw logistiek platform, beheerd door de logistieke afdeling van Greenyard Foods in Sint-Katelijne-Waver. Deze afdeling is gespecialiseerd in het inspelen op de steeds veranderende technische, logistieke vereisten. Verwacht wordt dat extra arbeidsplaatsen gecreƫerd worden, met op termijn een netto positieve impact op de tewerkstelling. De medewerkers van de logistieke afdeling in Oevel krijgen de gelegenheid om te solliciteren voor een functie in Sint-Katelijne-Waver.

Wensen van de klant

Deze intentie is gebaseerd op een grondige analyse. Ben Fresh betreurt de gevolgen, die het plan kan hebben voor de betrokken werknemers en engageert zich tot een open en constructieve dialoog. De werknemers die bij de herstructurering betrokken zijn, worden geholpen bij het vinden van een nieuwe job. Het plan laat Ben Fresh toe beter tegemoet te komen aan de evoluerende wensen en behoeften van de klant. Ben Fresh zal gebruik kunnen maken van de geavanceerde faciliteiten van de logistieke afdeling van Greenyard Foods. Zo kan het op de beste manier aan de bestaande en toekomstige noden en eisen van de klanten beantwoorden.



Quote van Ben de Pelsmaeker, oprichter en mede-eigenaar van Ben Fresh:
"Verandering is nooit gemakkelijk, maar vaak noodzakelijk. We zijn ervan overtuigd dat dit plan ons toelaat om de aanhoudende groei van Ben Fresh te ondersteunen, aan de evoluties in het retaillandschap tegemoet te komen en nieuwe kansen in de markt te benutten".

Quote van Marleen Vaesen, CEO van Greenyard Foods:

"Dit is een moeilijke maar noodzakelijke aankondiging. We betreuren de gevolgen die dit kan hebben voor de betrokken medewerkers, maar het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de meest gezonde toekomst voor Ben Fresh te garanderen en de aanhoudende groei mogelijk te maken."

www.greenyardfoods.com


Publicatiedatum: