Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KWS verkoopt conventionele pootgoedactiviteiten aan Stet Holland

KWS verkoopt zijn conventionele pootgoed activiteiten aan Stet Holland B.V. Op 11 april 2016 is de overeenkomst hiertoe ondertekend. De transactie wordt naar verwachting in de zomer van 2016 afgerond. De pootaardappelactiviteiten van de KWS Group zijn ondergebracht bij de dochteronderneming KWS POTATO B.V. in Emmeloord. De rassen en het kweekmateriaal voor frites, chips en tafel/exportmarkten worden verkocht aan Stet Holland B.V., een Nederlands pootgoedbedrijf dat eveneens in Emmeloord gevestigd is.

"De toekomstige eigenaar Stet Holland biedt goede perspectieven voor een succesvolle voortzetting van onze conventionele aardappelactiviteiten, waarbij KWS ten aanzien van de aardappel haar kweekexpertise en middelen volledig zal richten op het ontwikkelen van hybride aardappelrassen" zegt Peter Hofmann, lid van de directie van KWS SAAT SE. "Het kweken van hybride aardappelen en vermeerdering uit zaad in plaats van pootgoed is een nieuwe maar veelbelovende aanpak en biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van conventionele kweektechnieken. Wij werken sinds 2011 al aan deze innovatie en hebben sindsdien goede voortgang geboekt" voegt Hofmann toe.

Peter Ton, Algemeen Directeur van Stet Holland B.V. licht de acquisitie toe: "De pootaardappeltak van KWS is een uitstekende aanvulling voor Stet omdat de markten voor de huidige KWS en Stet rassen goed op elkaar aansluiten. Door de overname van KWS' rassenportfolio, de pootgoedproductie en de verkoopkanalen creƫren we synergie. Tevens verschaft het ons toegang tot kernmarkten en specifieke segmenten in de verwerkende industrie. KWS rassen, het kweekmateriaal en de expertise van het team, gecombineerd met een goede klantenportfolio, dragen bij aan een versteviging van de positie van Stet in de pootaardappelmarkt".

Partijen zijn overeengekomen geen financiƫle informatie over de overeenkomst vrij te geven. KWS zal haar hybride kweekactiviteiten voortzetten onder de vlag van KWS POTATO B.V. Het kweekbedrijf in Emmeloord is een belangrijk deel van KWS' wereldwijde researchnetwerk en biedt een uitstekende omgeving voor deze activiteiten.
Publicatiedatum: