Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijzen mogelijk beïnvloed door vernieuwd Brits importprotocol

Nieuwe aardappelen uit Spaanse Cartagena op de markt

Cartagena verwacht deze week nieuwe aardappelen op de binnenlandse markt te brengen met de eerste prijzen variërend tussen de 52 en 53 eurocent per kilo. De eerste export van Cartagena's aardappelen zullen eind april plaatsvinden.

De vorst van 17 februari vertraagde het groeiproces. De verwachte voorsprong van twee weken aan het begin van het seizoen in Andalusië wordt hierdoor niet behaald. Ook al zijn de nieuwe aardappelen in een aantal extra vroege teeltgebieden al geoogst, de eerste belangrijke volumes van Sevilla en Cordoba worden pas begin mei geëxporteerd.

Terwijl de ramingen wezen op een productieverhoging door de uitbreiding van het areaal, zal het effect van de vorst de productievolumes op een vergelijkbaar of iets hoger niveau dan vorig jaar houden.

Het nadeel voor de Spaanse aardappeltelers is de beslissing van vele exporteurs om de nieuwe aardappelen niet naar de Britse markt te exporteren. Dit is mogelijk van invloed op de prijzen, omdat de productie op andere markten hierdoor ook geraakt wordt. Het Verenigd Koninkrijk vernieuwde onlangs zijn fytosanitaire protocol voor de Spaanse aardappelimport, die in feite vereist dat alle producten gewassen en gepoetst moeten worden. Dit is vrijwel onmogelijk voor aardappelen aangezien hun huid te dun en gevoelig is.

Met betrekking tot de verkoop van nieuwe aardappelen op de binnenlandse markt zijn de telers en exporteurs optimistisch. 


Publicatiedatum: