Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Meer en beter pootgoed nodig'

India op één na grootste aardappelproducent

Volgens de Indiase minister van Landbouw Radha Mohan Singh heeft zijn land beter pootgoed nodig om aan de toenemende binnenlandse vraag naar aardappelen te kunnen voldoen. In 2014-2015 bedroeg het aardappelareaal in India 20,8 miljoen hectare en werd een volume van 48 miljoen ton geproduceerd. Na China is India 's werelds grootste aardappelproducent.

"Het ontwikkelen van ziektebestendig pootgoed is een belangrijke factor binnen de aardappelteelt. India heeft dringend behoefte aan hoogwaardig pootgoed," verklaarde Singh. "Momenteel zijn de nieuwe technieken voor de productie van micro-knollen uit weefselkweek gestandaardiseerd om aan de grote vraag naar pootgoed te kunnen voldoen." Het Potato Technology Centre ontwikkelt een deel van het benodigde pootgoed en assisteert bij het introduceren van nieuwe rassen. 

Singh verwacht dat de aardappelconsumptie flink zal stijgen vanwege het snelgroeiende aantal tweeverdieners, de toenemende verstedelijking en de stijgende inkomens. Bovendien vormt de aardappel een belangrijke grondstof voor de groeiende fastfoodsector. Tegen 2015 zal de binnenlandse vraag naar aardappelen 55 miljoen ton bedragen. In 2050 zal dit zelfs 122 miljoen ton zijn. De vraag naar fabrieksaardappelen zal groeien van het huidige volume van 2,7 miljoen ton naar 6 miljoen ton in 2025 en 25 miljoen ton in 2050.

"Onder de huidige omstandigheden wordt slechts 60,8% van de haalbare opbrengst gerealiseerd. Er wordt echter ingezet op het verspreiden van goede agrarische bedrijfsvoering in het land. Volgens de ramingen zou hierdoor 80% van de haalbare opbrengst gerealiseerd kunnen worden," aldus Singh.

Bron: business-standard.com
Publicatiedatum: