Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India waarschuwt voor kunstmatig rijpen met chemicaliën

Nu er weer mango's op de markt komen, waarschuwen lokale voedselveiligheidsdiensten fruithandelaren geen chemicaliƫn toe te passen voor het kunstmatig rijpen van fruit.

Tijdens een bijeenkomst werd handelaren uitgelegd dat het fruit op natuurlijke wijze moet rijpen. Het gebruik van chemicaliƫn, zoals calcium carbid, is vanaf 2011 verboden en brengt de volksgezondheid in gevaar.

Het kan leiden tot diarree, huidontstekingen, maagzweren en irritatie van het mondslijmvlies.

Het natuurlijke rijpingsproces neemt twee tot drie dagen in beslag, terwijl kunstmatig rijping binnen 20 uur plaats kan vinden.

Natuurlijke gerijpte mango's krijgen geleidelijk hun gele kleur en smaken beter dan kunstmatig gerijpte exemplaren.

Consumenten krijgen het advies de mango's na aankoop thuis verder te laten rijpen. Ondanks de waarschuwingen van lokale overheden, blijven veel handelaren uit winstbejag kunstmatige rijpingsmethoden toepassen tijdens het mangoseizoen.



Bron: thehindu.com
Publicatiedatum: