Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We verwachten met 15% te groeien"

Citrusexport Peru komt boven de 115.000 ton uit

"De citrusoogst in Peru begon begin maart met de vroege variëteiten, zoals de Satsuma-variëteit. De productie loopt door tijdens de wintermaanden met andere variëteiten zoals clementines, Minneola tangelo, Novas, W. Murcott, etc. Het citrus-seizoen komt rond september tot een eind met de late variëteiten en sinaasappelen. Dit jaar verwachten we meer dan 15% te groeien in vergelijking met het seizoen van 2015. Toen was er sprake van slechts 1% ten opzichte van het jaar daarvoor," aldus Emilia Belaunde van Procitrus Peru. 


 
De Satsuma-, W. Murcott-, and Minneola tangelo-variëteiten blijven voor de export de meest belangrijkste variëteiten van Peru. "De grootste concurrenten voor Peru zijn Zuid-Afrika, Uruguay, Argentinië en Australië. Peruviaans citrus blijft echter in markten met veel vraag zoals de VS een goede positie behouden. De VS is de belangrijkste importeur met 31% van het totaal volume dat we vorig jaar hebben geëxporteerd, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk met 27% en Nederland met 18%. Nederland dient als een toegangspoort waarvandaan we het Peruviaanse citrus doorsturen naar Europa," aldus Belaunde. 
 
"Tot nu toe heeft El Niño niet gezorgd voor grote problemen in de productie, met name voor de mandarijnenoogst aan de centrale kust van Peru. Deze mandarijnen vormen het grootste volume aan export. We hebben positieve verwachtingen met betrekking tot groei in dit jaar. We verwachten een toename van 15% in productie en export, in verhouding tot de 115.000 ton die we in 2015 hebben geëxporteerd."

Op 19 en 20 april wordt het negende International Seminar on Citrus gehouden, met als doel om de consumptie van Peruviaans citrus te stimuleren en om uitvoerige informatie over het fruit te geven aan de deelnemers. Bij dit evenement zijn internationale experts en wetenschappers aanwezig uit de VS, Mexico, Brazilië, Zuid-Afrika, Spanje en Marokko, naast een aantal specialisten uit Peru.

Voor meer informatie:
Emilia Belaunde
Procitrus Perú
T: + 511 2261952
Publicatiedatum: