Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Retailer scant fruit met spectrometers

Aldi verandert beleid gewasbeschermingsmiddelen

Instacart ontslaat alle chauffeurs in Minneapolis
De in San Francisco gevestigde thuisbezorgingsdienst Instacart heeft al zijn chauffeurs in Minneapolis ontslagen. Instacart was pas zes maanden actief in deze regio. "Gezien de grootte van de markt en de geografische ligging vonden we het moeilijk om op efficiënte manier genoeg bestellingen door te geven aan onze chauffeurs," schreef Instacart in een email naar de chauffeurs. "Omdat onze markt zich heeft ontwikkeld, merken we nu dat een bezorgdienst door middel van chauffeurs op dit moment niet het beste past bij de markt in Minneapolis." Dit betekent echter niet dat het bedrijf alle verdere activiteiten in deze regio stop gaat zetten. (andnowuknow.com)

VK: Aldi verandert beleid voor gewasbeschermingsmiddelen
De Britse tak van Aldi heeft besloten om zijn beleid met betrekking tot gewasbeschermingsmiddelen te herzien. Dit besluit is tot groot genoegen van milieuorganisatie Friends of the Earth, volgens welke de veranderingen later dit jaar doorgevoerd zullen worden. In een brief aan Friends of the Earth zei Aldi: "Het doel van onze beoordeling van het beleid met betrekking tot gewasbeschermingsmiddelen is om de positie van Aldi UK te bepalen ten opzichte van deze middelen, met inbegrip van het gebruik van neonicotinoïden. Hierdoor zal onze aanpak veranderen van hoe deze nu is, met name met betrekking tot bestuivers." Het besluit van Aldi UK is in navolging van een campagne van Friends of the Earth om de supermarktketen aan te sporen het voorbeeld van het moederbedrijf in Duitsland te volgen. Aldi Sud heeft zijn AGF-leveranciers het gebruik van acht verschillende gewasbeschermingsmiddelen verboden, waaronder het gebruik van neonicotinoïden die schadelijk zijn voor bestuivers als honingbijen. (foe.co.uk)

VS: Amazon gaat boodschappen leveren van Uwajimaya en PCC
Amazon gaat bestellingen leveren van de lokale supermarktketens Uwajimaya en PCC Natural Markets via zijn Prime Now-platform in Seatle. De toevoeging van deze lokale ketens is in navolging van een vergelijkbare strategie die werd uitgevoerd door Amazon in de steden Chicago, Los Angeles, San Diego, Portland en Manhattan.(seattletimes.com)

VK: Supermarktketens aangespoord te stoppen met kwartaalcijfers
Een verslag van de Britse Investment Association (IA) zal plannen toelichten om grote bedrijven, zoals grote supermarktketens als Morrisons, Sainsbury's en Tesco, te laten stoppen met het vrijgeven van kwartaalcijfers. Het verslag zegt dat kwartaalcijfers een afleidende factor vormen voor de middelen van deze bedrijven, terwijl deze voor langetermijnplannen gebruikt zouden kunnen worden. Langetermijnplannen zijn juist voor potentiële investeerders van doorslaggevend belang. (icas.com)

Target scant fruit met spectrometers
Target is onlangs in twee van zijn opslagplaatsen begonnen met het scannen van versproducten door middel van spectrometers. Deze technologie is nog volop in ontwikkeling, maar zal door de in Minneapolis gevestigde supermarktketen gebruikt worden voor een nieuw bedrijfsplan. (bizjournals.com)

Colombia: Jerónimo Martins wil 1000 vestigingen met eind 2020
Jerónimo Martins heeft de uitbreidingsplannen verder uitgewerkt voor zijn Colombiaanse discountformat, Ara. Het bedrijf heeft Colombia opgedeeld in 7 marktregio's, die goed zijn voor 95,2% van de totale bevolking (de rest wordt geïsoleerd door de oerwouden van het land). Jerónimo Martins gaat actief zijn in een derde regio in de vorm van de centrale omgeving van Bogotá. In 2016 zullen 70 tot 100 vestigingen geopend worden, waarmee het totaal op 1.000 komt. Er zal ook tot 2020 per jaar een nieuw distributiecentrum worden geopend. (igd.com)

Een overzicht van de Pakistaanse online supermarktsector
Klik hier om het artikel te lezen.

Rusland: Leveranciers ondertekenen gedragscode van X5
Meer dan 700 leveranciers hebben een gedragscode van supermarktketen X5 ondertekend. De gedragscode is in november 2015 opgesteld om een standaard in het leven te roepen, waarvan X5 wil dat zowel werknemers als zakenpartners zich hieraan houden. Hierdoor kan over de gehele leveringsketen een grotere mate van integriteit, efficiëntie en helderheid worden gegarandeerd. (esmmagazine.com)
Publicatiedatum: