Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Man vindt bot in notenmix

Op zondag 19 maart zegt Tom Lukas uit Cherry Hill, New Jersey, een dierlijk bot te hebben gevonden in een zak 365 Berry Bounty Trail Mix (studentenhaver) van Whole Foods. Hij meldde het voorval bij Chasing News. Na aanschaf van de zak in een winkel at Lukas er al rijdend handenvol van. De zak bevatte amandelen, cashewnoten, cranberries, rozijnen, bosbessen, walnoten en frambozen. Daarom wist hij dat er iets mis was toen hij op iets hards beet. Toen trok hij iets uit zijn mond dat hij liever niet had gezien.

Werkzaam in de medische sector, zegt Lukas dat hij wist dat het waarschijnlijk om een dierlijk bot ging. Zijn echtgenote bevestigde dat wat hij haar liet zien eruit zag als een bot. Lukas: "Dus heb ik het weer in de zak gedaan en we hebben direct Whole Foods gebeld." 

Lukas schreef een klacht die werd aangenomen en ondertekend door de manager bij Cherry Hill Whole Foods. Hij diende ook een klacht in bij de Camden County Board of Health.

Daarna nam hij het bot mee naar zijn lokale dierenarts die bevestigde dat inderdaad ging om een klein bot van een zoogdier.

Ook werden er foto's gestuurd naar een andere expert, Dr. Kyla Beguesse, specialist in zoölogische pathologie aan de Universiteit van Wisconsin-Madison. Zij concludeerde dat het bot van een klein zoogdier was en dat het te groot was om van een rat of muis te zijn.

Nadat het bot was onderzocht, ging Chasing News in feite terug naar Cherry Hill Whole Foods en ontdekte dat alle Berry Bounty Trail Mix zakken waren verwijderd. Wel was er een etiket dat vermeldde dat ze tijdelijk onbeschikbaar waren.

Chasing News verstuurde meerdere hoge kwaliteit foto's van het bot naar Whole Foods, evenals de verklaring van Dr. Beguesse en een collega van de afdeling Zoölogie aan de Universiteit van Wisconsin-Madison en de bevestigingen van twee andere dierenartsen dat het inderdaad om een bot ging. Whole Foods reageerde als volgt:

"We kunnen geen uitspraken doen over deze bewering omdat Chasing News ons de resultaten heeft onthouden van een laboratorium onderzoek van het object dat naar verluidt in een van onze producten is gevonden. Whole Foods Market is volkomen toegewijd aan kwaliteitszorg en transparantie, wat niet van Chasing News kan worden gezegd."
Publicatiedatum: