Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India gebruikt nog calcium carbid voor rijping fruit

Vanwege het korte mangoseizoen en de hoge kosten voor gekoelde opslag zien Indiase mangohandelaren in de staat Telangana zich genoodzaakt calcium carbid toe te passen om het fruit te laten rijpen. Zij zijn vaak nog niet bekend met kostenbesparende biologische alternatieven voor deze rijpingsmethode. 

Vertegenwoordigers van het ministerie van landbouw geven handelaren op de Gaddianaram Fruitmarkt momenteel voorlichting over alternatieve biologische rijpingsmethoden. De handelaren staan echter wantrouwend tegenover de toepassing van ethyleen.

In de staat Telangana bevindt zich een mangoareaal van 190.000 hectare. In de staat Andhra Pradesh is dit 400.000 hectare. De Banganapalli mango is het meest geteelde ras.

Een lokale handelaar legt uit dat het mangoseizoen maar drie maanden duurt. Het bouwen van een koelcel met een capaciteit van een ton kost €13.387, waardoor het jaren duurt voor handelaren van hun investeringen kunnen profiteren. Vertegenwoordigers van het ministerie geven echter aan dat handelaren het fruit ook op biologische wijze kunnen laten rijpen door canisters te gebruiken, die slechts €2 kosten.

Ook kunnen handelaren er voor kiezen om opslagruimtes luchtdicht te maken en ethyleen toe te passen. Handelaren zijn het hier niet mee eens en beweren dat alleen volgroeid fruit in dergelijke ruimtes zal rijpen, waardoor problemen ontstaan wanneer mango's te vroeg geplukt zijn.



Bron: thehansindia.com
Publicatiedatum: