Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Prijsuitreiking in Berlijn

Fairtrade Awards 2016 voor Lidl en Rewe

And the winner is… Voor de vijfde keer werden in Berlijn de Fairtrade Awards voor bijzonder engagement op het gebied van eerlijke handel vergeven. Dat was geen makkelijke opgave voor de jury, die uit een groot aantal kandidaten de winnaars moest kiezen in de categorieën producent, handel en civiele samenleving.

"Alle genomineerden zetten zich werkelijk voorbeeldig in voor de eerlijke handel", zei Dieter Overath, TransFair-bestuursvoorzitter en jurylid. "Het was een spannend maar ook discussierijk proces om het met elkaar eens te worden wie de winnaars gingen worden." De winnaar van de publieksprijs werd vooraf online gekozen. Voor het eerst werden in het kader van het gala ook de internationale Fairtrade Awards vergeven aan de meest geëngageerde organisatie van kleine telers, het meest overtuigende premiecomité van een plantage evenals aan de internationaal grootste 'fairtrade fan'.


Anke Engelke presenteerde de Fairtrade Awards 2016. Fotot credits: Frank Nürnberger

De avond werd gepresenteerd door de Duitse actrice Anke Engelke. "Veel van dat wat we dagelijks consumeren, verbindt ons met mensen van over de hele wereld. Van deze verantwoordelijkheid zouden wij ons allen bewust moeten zijn", zei de actrice in hotel Ellington. "Bijna iedereen kent nu het kleine fairtradelogo en de aankoop van producten met dit logo draagt actief bij aan het ondersteunen van de eerlijke handel - of dit nou in de biologische winkel, online-shop of bij de discounter is."

Lidl wint award in categorie 'handel'
De award in de categorie 'handel' ging naar Lidl. Als eerste handelaar in Duitsland nam Lidl in 2006 in heel Duitsland fairtrade gecertificeerde producten onder het eigen merk 'Fairglobe' in haar assortiment op en breidde dit eerlijke assortiment continue uit. Bovendien ondersteunt Lidl regelmatig partnerprojecten in de herkomstlanden. Sinds 2014 hoort het bedrijf tot de eerste partners van het Fairtrade-cacaoprogramma.

Op de tweede plaats eindigde Rewe Boppard voor goed opvallende klantenacties en de goede inzet voor de Fairtrade-town campagne in Boppard.

Op drie eindigde het Zwitserse Pakka. Zij zorgt voor toegevoegde waarde in het zuiden en bevordert de verkoop van fairtrade nootproducten. De Pakka online-shop biedt een uitgebreid aanbod.

Bron: Fairtrade Deutschland

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018