Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Steven Martina: "Trots vooruitkijken"

Eerste paal nieuwbouw The Greenery Breda

Tholen - Op vrijdag 4 maart werd de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van The Greenery op de zachtfruitlocatie in Breda. Dit was voor zowel vastgoedbedrijf WDP, The Greenery als de stad Breda een belangrijke stap. De afweging was om alle activiteiten van The Greenery te verzamelen in Barendrecht of te blijven in Breda. Uiteindelijk viel de keuze op vernieuwing van locatie Breda, schuin naast het oude gebouw. Op de huidige locatie aan het IABC in Breda wordt door WDP een nieuwbouwlocatie van circa 20.000 m² gerealiseerd.

Steven Martina: trots vooruitkijken
"Voor mij is dit een extra belangrijke dag", vertelde de kersverse CEO van The Greenery, Steven Martina. "Ik heb namelijk een speciale binding met de locatie in Breda. In 2004 kwam ik hiernaartoe en het is mooi dat we de zachtfruitactiviteiten op dezelfde locatie kunnen voortzetten. Toentertijd zaten we om een omzet van 25 miljoen en nu 120 miljoen. We willen in dit prachtige zachtfruitgebied onze activiteiten verder uitbouwen. De ambitie was er al jaren, maar het is nu werkelijkheid geworden. Samen met onze telers gaan we hier iets moois van realiseren. We hebben roerige tijden achter de rug bij The Greenery en op een dag als vandaag kunnen we dat achter ons laten en trots vooruitkijken. Ik wil WDP bedanken voor het tonen van vertrouwen in The Greenery. Het is niet niks om zo'n project aan te gaan."

Klik hier voor de fotoreportage



Joost Uwents: investeren in het hart van de AGF-sector

"We gaan hier weer een logistieke uitdaging aan voor de AGF-sector", zei de CEO van WDP, Joost Uwents. "Na de investering Barendrecht wordt ons partnership met The Greenery hierdoor weer verder verdiept, we investeren samen in het hart van de AGF-sector. Het gebouw dat er nu staat wordt binnenkort geschiedenis. De nieuwbouwlocatie wordt een compleet en modern warehouse waardoor de logistiek op de meest efficiënte manier wordt gerealiseerd. De locatie wordt ten dele ingericht als Zachtfruit DC voor The Greenery en er komt later ook een deel vrij voor andere partijen uit de AGF-sector."


Steven Martina en Joost Uwents.

Ad Boeren: gele M vervangen door aardbei

Ook Ad Boeren van de PAC zachtfruit gaf nog een korte speech. "Breda en zachtfruit zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. In naam van de telers geef ik aan dat we erg blij zijn dat de locatie in Breda behouden blijft. We leveren prachtige producten van Brabantse bodem waar we trots op zijn. Het is een noodzaak dat hier een logistiek centrum komt waar bij alles op een efficiënte manier in goede banen wordt geleid. De tijd tussen de oogst en de winkel moeten we zo kort mogelijk houden." Lachend: "Natuurlijk zouden we geen telers zijn als we niets te klagen hadden, dus graag willen we meer zichtbaar zijn en de gemeente Breda vragen om de grote M van de McDonalds op de paal te vervangen door een mooie aardbei. Dan zet je Breda pas echt op de kaart!"

Klik hier voor de fotoreportage

Wethouder: blijven dromen

De wethouder complimenteerde de telers in zijn toespraak dat ze op een goede manier hebben aangedrongen bij de gemeente voor het behoud van deze locatie, want er waren ook andere partijen die dit stuk land graag hadden gewild. Over de zichtbaarheid van de gele M geef ik nog geen uitspraak, maar het is goed om te blijven dromen."


Cheers!

De oplevering van de nieuwbouw is voorzien in de loop van het vierde kwartaal van 2016. In de tussenliggende periode blijft de logistieke operatie van The Greenery Zachtfruit gehuisvest op de huidige locatie. Het investeringsbudget bedraagt circa 9 miljoen euro gespreid over de komende twee jaar.

www.thegreenery.com
www.wdp.be