Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Griekenland: goede prijzen winteruien stimuleren zomerproductie

Griekse uienproducenten maken zich zorgen: de productievolumes zullen waarschijnlijk toenemen en de prijzen doen instorten, er rekening mee houdend dat uien hoge productiekosten met zich meebrengen.

Het aantal aanplantingen in het land is meer dan verdrievoudigd vergeleken met vorig jaar, gestimuleerd door de hoge prijzen van deze winter. Niet alleen diegenen die het product reeds teelden, plantten meer. Ook anderen, die zich eerder toelegden op katoen en aardappelen, gingen uien telen.

De uienproducenten van Thebe verwachten nu dat komend seizoen (dat begint in juli 2016) desastreus zal worden en dat het onmogelijk zal zijn alle geproduceerde volumes te verkopen.

De producentenprijs bereikte deze week bedragen van 50-54 cent per kilo en is onderdeel van de aanhoudende opwaartse trend. Producent Ileía Níko Georgakópoulo merkte op dat de prijs in dezelfde week van vorig jaar gemiddeld 40 cent per kilo was. Hij liet ook weten dat de opbrengst tot 50% lager was dan in een normaal jaar.

Source: agronews.gr
Publicatiedatum: