Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rode Kruis deelt amandelbomen uit in Gazastrook

Op woensdag 2 februari begon het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) duizenden amandelbomen uit te delen aan Palestijnse telers om hen te helpen hun boomgaarden langs de grens met Israël weer op te bouwen na de oorlogravage.

"We verdelen 4.000 amandelbomen van vijf verschillende rassen onder de telers in dit gebied", vertelde Mamadou Sow, hoofd van ICRC in Gaza. Vijftig jaar geleden was de landbouw goed voor meer dan de helft van het Palestijnse bruto binnenlands product. Na jaren van oorlogvoering vertegenwoordigt het momenteel nog maar zo'n 5 procent. Een groot deel van de landbouwgrond langs de Israëlische grens is ontoegankelijk wegens de voortdurende beschietingen, maar sommige telers zeggen het risico wel te moeten nemen.

De belangrijkste exportproducten van de Gazastrook zijn aardbeien, bloemen, groenten en vis. De kuststrook wordt momenteel geblokkeerd door Israël en staat maar weinig zendingen landbouwproducten toe via Kerem Shalom. Met het wegvagen van de Palestijnse gewassen door de explosies en de nasleep van de gevechten, valt er niets meer te exporteren waardoor de schulden zich opstapelen.
Publicatiedatum: