Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elbali richt zich op volledig notenassortiment en gedroogd fruit

Tholen - Sinds eind december is Karim Elbali met een Cash&Carrygroothandel in noten en gedroogd fruit actief op de Groothandelsmarkt Spaanse Polder in Rotterdam. "Ik kom uit een echte marktfamilie in de noten en zuidvruchten, waardoor de knowhow ruim aanwezig is", vertelt de ondernemer. "We leveren het totale assortiment en bakken en branden de noten zelf. Beschikbaarheid is geen probleem. Als er tekort is, putten we uit een breed netwerk."

"Naast de groothandelsactiviteiten hebben we een productielocatie in de Moerdijk waar we de noten en zuidvruchten worden verpakt van 30 gram tot 10 kilo", vertelt Karim. Het volledige assortiment wordt vanuit Nederland verkocht, maar 70% van de klandizie van Elbali komt uit het buitenland, waarbij Scandinaviƫ de belangrijkste markt is. Ook de webwinkel maakt onderdeel uit van de strategie van de groep. "De noten zijn de laatste jaren skyhigh geweest. Nu volgt er even een reactie en maken bijvoorbeeld de amandelprijzen een klapper naar beneden."

"We zitten niet stil, we noemen het ook wel de Elbali Food Group", lacht Karim. Dat blijkt wel uit het feit dat de onderneming weer een nieuw project is gestart: Green-fox. Onder deze noemer waren al mensen met een beperking op de arbeidsmarkt actief met het pellen van garnalen op de Hollandse wijze, maar dit wordt nu door Elbali ook aangestuurd met het vullen van dadels.

Ook het drogen van groenten en fruit houdt Elbali bezig. "We hebben een eigen productie in Burkina Faso waar we cashewnoten pellen en verzamelen en mango's drogen. "Jonge consumenten zijn niet meer opgegroeid met gedroogd fruit. Vanuit Afrika betrekken we 100% natuurlijk gedroogd fruit zonder conserveringsmiddelen. Daar zien we veel toekomst in!"

Voor meer informatie:
A.K. Elbali
Groothandelsmarkt Spaanse Polder
Hal 56-57 Rotterdam
info@elbali.nl