Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amper Belgische aardbeien

Tholen - Het is een unieke situatie in België met betrekking tot aardbeien. Hoogstraten, die sinds enkele seizoenen jaarrond aardbeien levert, heeft op dit moment geen volumes. Er is alleen een minimale aanvoer op de REO-Veiling met prijzen tot 12 euro per kilo. Naar verwachting zal er bij Hoogstraten eind van de maand weer aanvoer zijn. Het is volgens Hoogstraten onverwacht maar door het tekort aan zonlicht is de nieuwe teelt nog niet in productie. Dit is het eerste jaar dat Hoogstraten met belichting toch nog een gaatje heeft in de aanvoer.



Alles heeft te maken met de weersomstandigheden nu en afgelopen maanden. Door de warmere winter is een deel van de productie eerder gekomen en is er een gat ontstaan. De REO Veiling heeft nu één teler die aardbeien aanvoert, dat gaat om enkele kistjes per dag. Ook BelOrta heeft geen aanvoer, maar dat is voor deze veiling 'normaal' voor de tijd van het jaar, want ze hebben geen belichte teelt van aardbeien. BelOrta verwacht de eerste aardbeien in maart/april.

Niet alleen aardbeien, maar ook kasgroenten zijn er een stuk minder. De verwachtingen voor de teelt zijn moeilijk te voorspellen, het is afwachten hoe de weersomstandigheden zijn de komende weken.