Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Westland Accountancy:

"De tuinbouwmonitor is een achteruitkijkspiegel en navigatie in één"

Resultaten uit het verleden laten maar voor de helft zien waar een tuinbouwonderneming precies staat. Daarom heeft Westland Accountancy de TuinbouwMonitor ontwikkeld. Deze geeft de ondernemer inzicht in hoe de cijfers zich kunnen ontwikkelen. Dat geeft meer mogelijkheden om de koers op tijd bij te stellen.' Dat zegt Peter van de Wilk van Westland Accountancy over het succesvolle softwareprogramma voor beter sturen en bijsturen.

De TuinbouwMonitor van Westland Accountancy werd in 2015 uitgeroepen tot 'Beste sjabloon van 2015'. Deze wordt jaarlijks uitgereikt door Visionplanner, producent van software voor financiële administratie. Visionplanner biedt partners als Westland Accountancy de mogelijkheid om zogenoemde sjablonen te ontwikkelen, specifiek gericht op een bepaalde sector. 'Wij werken voor tientallen tuinbouwondernemingen', zegt Peter van der Wilk, één van de partners van Westland Accountancy. 'Dus was het niet meer dan logisch dat ons sjabloon zich richt op deze sector. In dit sjabloon komt in feite al onze jarenlange ervaring in deze sector tezamen. De ondernemer krijgt in één scherm een compleet beeld van de tuinbouwonderneming; kosten, cashflow én een inzicht in hoe cijfers zich kunnen ontwikkelen. Het gaat dus om veel meer dan terugkijken, je wilt ook vooruitblikken.'

Gerichter advies
Dat bredere en diepere inzicht geeft tuinbouwondernemers de ruimte om meer tijd te besteden aan strategie en de juiste koers te bepalen, stelt Peter van de Wilk. 'De moderne teler hoeft niet urenlang bezig te zijn met het financiële handwerk. Dat doet het systeem. Daardoor kunnen ze hun kennis inzetten waar deze daadwerkelijk nodig is, in hun bedrijfsvoering. De TuinbouwMonitor geeft tuinbouwondernemers een blik in de toekomst. Zo kunnen ze snel schakelen en op veranderingen inspelen. In een markt die steeds sneller verandert, is dat een essentiële voorwaarde om scherper te kunnen ondernemen.'

Westland Accountancy presenteert de TuinbouwMonitor op de Tuinbouw Relatiedagen, van 16 t/m 18 februari 2016 in Gorinchem. Zij geven bezoekers in stand 188 graag alle informatie over het 'Beste sjabloon van 2015'.
Publicatiedatum: