Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Claessens neemt klantenbestand Maes Fresh Food over

Tholen - De Belgische groothandelaar Maes Fresh Food uit Lebbeke is begin dit jaar volledig gestopt met haar activiteiten. Het klantenbestand is eind januari officieel overgenomen door Groothandel Claessens uit Antwerpen. "Vroeger was Maes Fresh Food een sterke speler in de markt en de reden waarom ze gestopt zijn is niet helemaal duidelijk. We weten in ieder geval dat het snel is gegaan", vertelt Guy Claessens, eigenaar van Groothandel Claessens. "We beleveren nu enkele weken hun klanten en dat verloopt naar tevredenheid."



Zelfde soort cliƫnteel
Hij vertelt dat ze een vergelijkbare doelgroep hadden. "Wij leveren met name aan horecabedrijven en instellingen en Maes Fresh Food leverden aan hetzelfde soort cliƫnteel. Voor ons kwam het mooi uit omdat we tussen Gent en Brussel en rondom Aalst nog niet zo veel klanten hadden. Geografisch was het voor ons dus een goede keuze."



Snelle rotatie is belangrijk

Groothandel Claessens is de afgelopen jaren hard gegroeid en nam in de zomer van 2015 de horecaklanten van Alva over. Guy benadrukt dat het in de AGF-sector hard werken is om te overleven. "Vooral voor kleinere bedrijven wordt het elke dag moeilijker om het weer goed te doen. Die hebben een minder snelle rotatie van de producten en dat kan soms ten koste gaan van de kwaliteit. Het is heel belangrijk om meerdere klanten te hebben en de doorstroom snel te houden. Een lage rotatie kan nefast zijn." De groothandel heeft nog uitbreidingsplannen. "Er zijn nog mogelijkheden in Antwerpen om verder te groeien en we verwachten eind dit jaar of begin volgend jaar nog bij te gaan bouwen. "Antwerpen is een ideale plaats om gevestigd te zijn en we kunnen onze klanten vanuit hier optimaal bedienen."

Voor meer informatie:
Groothandel Claessens
Kielsbroek 23
2020 Antwerpen
Tel: +32(0)3 2374429
Fax: +32(0)3 2482068
www.groothandelclaessens.be
antwerpen@groothandelclaessens.be