Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
RTL Late Night

Rob Baan verguist houdbaarheidstechnieken van rijke foodindustrie

Professor Tiny van Boekel kreeg nogal wat over zich heen na de uitspraak in de het AD dat bewerkt voedsel niet perse ongezonder is dan onbewerkt voedsel: "Wat neergezet wordt als gezond en natuurlijk is vaak bewerkt." In het programma RTL Late Night schuift Rob Baan aan bij Humberto Tan om het voorval te bespreken. Volgens de voorman van Koppert Cress pompt de rijke voedingsindustrie veel suikers in producten en zet die vervolgens als 'goed' in de markt. Voor armlastige tuinders is het lastig om dat imago te lijf te gaan.



Humberto trekt de conclusie dat de oorzaak wellicht bij de consument ligt die alles wil eten. Als je alles jaarrond wilt hebben, zal er een bepaalde mate van houdbaarheid moeten worden gerealiseerd. Volgens Rob kan bewerkt voedsel op korte termijn heilzaam zijn maar moet er gekeken worden naar de gevolgen op de lange termijn als diabetes.

Bron: RTL
Publicatiedatum: