Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Recordexport

Chileens blauwe bessenseizoen in volle gang

Hoewel er sprake was van een tragere start dan verwacht, is er sinds week 51 sprake van wekelijkse export van Chileense blauwe bessen naar de VS en Canada. De exportvolumes zijn hoger dan in het vorige seizoen. In week 5 was er zelfs sprake van een record voor wekelijkse export toen 6.000 ton Chileense blauwe bessen op de markt kwamen.

De sterke volumes van de laatste tijd zullen niet volledig compenseren voor de lagere volumes aan het begin van het seizoen voor Chileense blauwe bessen, maar het gat tussen het volume van dit seizoen en dat van vorig jaar is snel kleiner geworden. Terwijl er in Europa en Aziƫ sprake is geweest van afnames van respectievelijk 18% en 15%, is het volume van Noord-Amerika afgenomen met slechts 2%. De export van week 3 kwam voor Noord-Amerika neer op 42.453 ton oftewel 68% van de totale export van het Chileense blauwe bessenseizoen.

Om de grote volumes van blauwe bessen in deze markt te ondersteunen, heeft de Chileense Blauwe Bessen-commissie (CBC) een aantal promotiecampagnes gestart in Noord-Amerika. Gedurende de wintermaanden zal de CBC verschillende retailcampagnes laten lopen en wedstrijden via social media organiseren. Ook zal er gebruik gemaakt worden van beeldmateriaal bij verkooppunten. Verder heeft de CBC nieuwe video's over recepten en de boomgaarden uitgebracht waarmee consumenten voorlichting krijgen over het product.

Karen Brux van de afdeling van Noord-Amerika van de Chileense Vereniging voor Vers Fruit: "we willen de consumptie in de winter van verse Chileense blauwe bessen stimuleren. De video's zijn kort en direct, maar zijn er ook op gericht om persoonlijk en aansprekend te zijn. Ons doel is om slechts een minuut te gebruiken om de wereld van Chileense blauwe bessen naar de consument te brengen en nog een minuut om een erg lekker recept te demonstreren dat iedereen gemakkelijk kan maken. Het draait allemaal om het geven van meer redenen om meer Chileense blauwe bessen te eten."

Klik hier om de nieuwe receptenvideo te zien.

Klik hier om de video over de boomgaarden te zien.

Klik hier voor wekelijkse updates over de oogst.
Publicatiedatum: