Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jack Kloosterboer: "Verdubbeling bananenaankomsten Chiquita in Vlissingen"

Chiquita schrapt Bremerhaven en verlegt stromen naar Vlissingen

Tholen - Chiquita gaat de importstromen van bananen in Europa grotendeels verleggen naar Vlissingen. Daarbij zal Chiquita de conventionele reeferschepen van de Great White Fleet al vanaf deze week alleen nog maar naar Vlissingen dirigeren en het Duitse Bremerhaven uit het vaarschema schrappen. Wel zullen er via de diverse rederijen nog containers bananen in de Bremerhaven arriveren.



Overslagbedrijf Kloosterboer in de Zeeuwse haven profiteert van de strategische beslissing. Bananenproducent Chiquita, die vorig jaar werd overgenomen door Cutrale-Safra, een Braziliaanse exporteur van fruitsappen, maakte vorig jaar van Vlissingen al een belangrijke overslagpunt in Europa. "Het volume dat anders in de Bremerhaven werd gelost, komt nu naar Vlissingen. Dat was al een tijdje bekend, maar is nu ook naar buiten gekomen", beaamt Jack Kloosterboer. Hij verwacht een verdubbeling van het ladingaanbod van Chiquita, wat neerkomt op 400.000 pallets.

Grote verliezer is het overslagbedrijf Heuer Logistics in Bremerhaven. Het bedrijf waarover de voormalig directeur-eigenaar Jan Ebus van het failliete Rotterdamse Ebrex lange tijd de scepter heeft gezwaaid, zou volgens waarnemers wel eens de helft van het jaarlijkse bananenvolume van 300.000 ton, kunnen verliezen. 'Het doet ons zeker pijn, maar we zullen er niet aan overlijden', zegt directeur Matthias Hasselder van Heuer Logistics in Bremerhaven.

Publicatiedatum: